Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Raper Ego nahral kvôli kauze CT vulgárne VIDEO: Ty rasistická k**va, bodaj by si skapal!

Michal
Michal "Ego" Straka použil vo videu tvrdé slová. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Emócie okolo škandálu s predraženým nákupom CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu už nevrú iba v parlamente, ale pomaly sa presúvajú aj na osobnú úroveň. Raper Ego, vlastným menom Michal Straka, ktorý bol členom správnej rady tohto zdravotníckeho zariadenia, včera nahral na YouTube vulgárne video. V ňom nielen obhajoval kroky nemonice, ale najmä použil silné slová na adresu istého Luba, ktorému želá smrť. Neušetril ani jeho deti a matku.

Vaše tipy

"Ja sa len narýchlo vyjadrím k situácii z posledných dní, ktorá dopadla presne tak, ako mala a chcela dopadnúť. A to tak, že v Piešťanoch je skvelé CTčko, úplne vynikajúce. Nemá zmysel ho porovnávať s nejakým CTčkom z roku 2007, zastaralým. V Piešťanoch je kvalitný stroj a nastali tam ešte nejaké funkčné zmeny, ktoré tiež asi vyhovujú každému. Takže moja funkcia sa týmto naplnila, robil som to celý čas zadarmo, nemal som z toho ani cent," povedal na úvod Straka, ktorý celý svoj vstup natočil v interiéri auta a dodal, že všetky peniaze, na ktorých sa nabalil, pochádzajú iba z rapu.

Potiaľto bola Strakova výpoveď vcelku neutrálna, ale potom prišli slová, ktoré adresoval niekomu, kto ho musel veľmi rozhnevať: "A chcem pozdraviť tú rasistickú k*rvu Luba A. a tie tvoje dve malé k*rvy keď budú veľké, nech vedia, že ich tatko je obyčajný zákerný rasistický potkan. Lubo A. bodaj by si skapal do rána... aj tvoja manka vyje*aná. Mier!" Odkaz na video sa nachádza aj na raperovej facebookovej stránke.

Napriek tomu, že fanúšikovská základňa Straku pri jeho rozhorčení podržala, v komentároch pod záznamom sa dočkal aj mnohých negatívnych ohlasov. "Nadávať na niekoho rodinu, sa mi zdá úbohé!" znie jeden z tých slušnejších odkazov. Ostatné sa nesú v podobnom duchu, aký nastolil Ego vo svojom videu.

Kauza CT v piešťanskej nemocnici

Piešťanská nemocnica Alexandra Wintera chcela v roku 2012 kúpiť CT prístroj za vyše milióna eur, no k obchodu napokon nedošlo. Po tom, čo kontrolu nad nemocnicou prebrala vládna strana, vedenie tender z roku 2012 zrušilo a vyhlásilo novú súťaž na lepší a drahší prístroj. Ten mala dodať košická spoločnosť Medical Group SK za takmer 1,6 milióna eur, ktorú k Smeru-SD viaže meno predsedu parlamentu Pavla Pašku, ktorý v nej pôsobil.

Predsedníčkou dozornej rady sa podľa Sme stala Renáta Zmajkovičová, ktorá si do tohto orgánu zobrala aj svoju poslaneckú asistentku Adrianu Herdovú. Ministerstvo zdravotníctva do dozornej rady nemocnice nominovalo aj Michala Straku, známeho pod raperským menom Ego. Zvolenská denníku povedala, že nemocnica v Piešťanoch je nezisková organizácia a nákup nemusela odsúhlasiť. Na porovnanie CT v Havlíčkovom Brode stálo len 540 tisíc eur.

Číslak nevylučuje v prípade CT trestné oznámenie

Nový minister zdravotníctva Viliam Čislák nevylučuje v prípade predraženého CT prístroja v piešťanskej nemocnici podanie trestného oznámenia na odvolaných členov správnej rady nemocnice. Ako povedal v relácii Rozhlasu a televízie Slovenska O 5 minút 12, chce urobiť kroky, ktoré kauzu v Piešťanoch objasnia. Situáciu rieši aj Generálna prokuratúra SR, Najvyšší kontrolný úrad aj Úrad pre verejné obstarávanie. "V tomto prípade správna rada neinformovala ministerstvo objektívne a preto bola aj odvolaná, ľudsky mi je ľúto, že Zuzana Zvolenská podala demisiu," poznamenal s tým, že je zvedavý, kde sa stala chyba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu