Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Nitre sa môže parkovať nadivoko: Keď policajt hovorí iné ako značka vedľa neho!

Na parkovisku na ulici Fraňa Mojtu v Nitre policajti tolerujú ľubovoľné státie Zobraziť galériu (3)
Na parkovisku na ulici Fraňa Mojtu v Nitre policajti tolerujú ľubovoľné státie (Zdroj: Facebook)

NITRA - Parkovanie v Nitre je problematické, podobne ako v iných mestách. Napriek tomu niekedy policajti nad šoférom, ktorý zaberá parkovacích miest hneď niekoľko a neparkuje podľa predpisov, len mávnu rukou. Viete, na ktorom nitrianskom parkovisku môžete stáť „ako chcete“?

„Hoci vlastním parkovaciu kartu, nemám kde zaparkovať kvôli šoférom, ktorí parkovaním zaberú rovno tri miesta,“ sťažuje sa čitateľka, ktorá na ulici Fraňa Mojtu v Nitre nedokáže nájsť voľné parkovacie miesto. „Nahnevalo ma to, a tak som zavolala mestskú políciu, ktorá sľúbila, že pošle hliadku. Ale tá iba prešla okolo!“ rozhorčuje sa Nitrianka.

Po nevšímavej hliadke zavolala políciu znovu, pretože si v minulosti za stieračom našla od polície za zlé parkovanie na rovnakom mieste lístok. Vraj nestála podľa značenia – mala stáť šikmo. „Svoje státie som si však pred nimi obhájila, pretože som nechcela s autom vyčnievať do zákruty. Ale v žiadnom prípade som nezaberala tri parkovacie miesta,“ pokračuje. Policajt sa však pri druhom pokuse šoférky oznámiť chybné parkovanie zmohol len na strohé vyjadrenie:  Keďže chýba značenie, že sa má stáť šikmo, tak môže šofér stáť ako chce a vec nie je riešiteľná. Paradoxom však je, že pod značkou i na nej je typ státia jasne vymedzený...!

V Nitre sa môže
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

V Nitre sa môže
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu