Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Záhadné VIDEO: Sledovali kozmonauta vo vesmíre mimozemšťania?!

(Zdroj: YouTube)

MYS CANAVERAL/BRATISLAVA - Výstup Luca Parmitana (36), prvého astronauta z Talianska, ktorý sa v utorok dostal z Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) do otvoreného kozmu, mali vraj sprevádzať záhadné javy. Na YouTube sa objavilo video, ktoré špekuluje o možnosti, že sa v tej chvíli pri ňom zjavili viaceré UFO.

Vaše tipy

Zrnité video z výstupu ukazuje rôzne svetelné škvrny, ktoré podľa jeho tvorcu asi nijako nesúvisia s prácou kozmonautov. Či je tomu tak, naozaj ťažko odhadnúť a nikto z ISS sa zatiaľ k tejto špekulácii nevyjadril a neobjasnil, čo sú to za tajomné objekty. UFO nadšenci tak môžu zatiaľ pokojne rozvíjať svoje teórie, o čo asi tak "mimozemšťanom" išlo.

Astronaut z Talianska prvýkrát absolvoval vesmírnu vychádzku

Na šesťhodinovom výstupe Parmitana sprevádzal americký kolega, veterán vesmírnych vychádzok Christopher Cassidy. Dvojica vykonala sériu úloh v rámci pravidelnej údržby orbitálnej základne, vrátane inštalácie nového rádiového vysielača, ktorú nakrátko skomplikovala zaseknutá skrutka.

Parmitano zozbieral vzorky vedeckých experimentov, ktoré má ešte tento rok odviezť na Zem komerčná kozmická loď americkej spoločnosti SpaceX. Menšie problémy zaznamenal pri montáži ochranného krytu na kotviacom porte, v minulosti využívanom raketoplánmi NASA.

Na záver výstupu astronauti urobili prípravné práce na ďalšiu vesmírnu vychádzku, ktorá sa uskutoční 16. júla. Ostatní členovia posádky ISS - traja Rusi a jeden Američan, im asistovali zvnútra stanice.

Parmitano, major talianskeho letectva, začal šesťmesačný pobyt na ISS koncom mája. Taliansku patrí popredné miesto medzi krajinami, ktoré sa podieľajú na výstavbe orbitálnej základne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu