Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dobehnutá dôchodkyňa: Príbeh z predvádzacej akcie šmejdov!

Kuchynský robot za 500 eur. Nekúpite? Zobraziť galériu (5)
Kuchynský robot za 500 eur. Nekúpite? (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - O praktikách spoločností zameraných na predvádzacie akcie sa v poslednej dobe popísalo veľa, ale aj napriek tomu nám stále posielate svoje zážitky, ktoré svedčia o tom, že spotrebiteľ je nepoučiteľný. A to najmä ak ide o zraniteľnú skupinu občanov, akými sú dôchodcovia.

Vaše tipy

Najnovší príbeh nám do redakcie prišiel od čitateľky, ktorá si neželá byť menovaná, a tak ju budeme volať iba Jana. Tú rozhorčili praktiky firmy Media Travel Slovakia s.r.o. so sídlom Malackách, ktorá podľa jej slov "na predajných akciách, poriadaných asi hlavne pre dôchodcov, ponúka ľuďom kuchynský robot. Jeho cena je 800 eur, ale po udelení zľavy Vám ho s úsmevom na tvári predajú za neuveriteľných 500 eur. Že čo sa mi na tom nepáči? Že ten istý robot sa dá kúpiť na internete za približne 166 eur".

Rozdiel tak činí takmer 350 eur, čo určite nie je malá suma pre 71-ročnú dôchodkyňu, ktorá sa vraj nechala nachytať. "Svokra nám ho dala ako darček, celá natešená, akú ohromnú vec kúpila," napísala Jana, ktorá upozornila aj na to, že príjmový doklad firmy neobsahuje všetky povinné údaje a nie je z neho jasné, kto prevzal peniaze.

Dobehnutá dôchodkyňa: Príbeh z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

"O pravopise na kúpnej zmluve ani nehovorím. Jej obsah neviem dobre posúdiť, lebo som len laik. Ale nepáči sa mi na nej, že nie je tam napísané o aký konkrétny druh tovaru ide. Kuchynský robot je trošku široký pojem," dodala Jana, ktorá si tovar kvôli komplikáciám s vrátením mieni nechať ako "Šmejdácke memento". Tým to však pre ňu nekončí, neváhala a podala podnet aj na Slovenskú obchodnú inšpekciu.

Dobehnutá dôchodkyňa: Príbeh z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

"SOI dostala na predmetnú firmu 2 podnety, ktoré nie sú zatiaľ preverované," povedala Topkám hovorkyňa Ústredného inšpektorátu SOI Danuša Krkošová. So žiadosťou o stanovisko sme oslovili aj dotknutú firmu a spýtali sme sa, či o obvineniach spotrebiteľov vedia. "Do dnešného dňa si tejto informácie nie sme vedomí. Túto skutočnosť preveríme a prípadne z nej vyvodíme dôsledky," znela reakcia spoločnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu