Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Priznanie slovenských vysokoškolákov: Toto na seba "bonzujú" na internete!

Všetky priznania sú anonymné
Všetky priznania sú anonymné (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - O mladých ľuďoch sa zvykne hovoriť ako o budúcnosti národa. Tí dnešní vás však vrátia do krutej reality. U nás, ale aj v susednom Česku, vznikli na Facebooku stránky pod názvom "Priznanie", kde sa študenti anonymne priznávajú k veciam, ktoré chvályhodné nie sú ani náhodou.

Vaše tipy

Asi nikoho netreba presviedčať o tom, že vysoškoláci nie sú žiadne neviniatka. To, čo na seba prezrádzajú na sociálnej sieti, však vyráža dych aj jedincom s najbujnejšou fantáziou.

Zaujímalo nás, čo si o takomto obnažovaní duše myslí sociologička Sylvia Porubänová. Podľa nej by sme tomu nemali prikladať žiadnu váhu. "Je to zábavka, nič fatálne, len krátenie si voľného času. Nemá to nejaký väčší význam," povedala Topkám.

A teraz vám ponúkame malú ochutnávku toho, čo študenti "bonzli" sami na seba. Nechýbajú pikantnosti zo sexuálneho života či štúdia, pri ktorom si nejeden z nich vypomáha "malým" podvodom. 

Univerzita Komenského v Bratislave (UK)

- "Mám dvoch friends with benefits (priateľov s výhodami, pozn.red.) a mám nutkanie si nájsť ďalších, neviem sa toho zbaviť"

- "Do školy chodím občas navyše preto, lebo dúfam, že stretnem na chodbe moju tajnú lásku!"

- "Počas dier v rozvrhu chodím húliť za Šafko"

- "Na prvej skúške z programovania sme kódili hru walle. Páčila sa mi tak, že som bola na všetkých troch termínoch. Teraz mám potrebu stále kódiť walleho na každý semestrálny projekt v každom jazyku a neviem sa jej zbaviť"

- "Pohŕdam namaľovanými sliepočkami, čo študujú ekonómiu/manažment a keď počujem ich keci v autobuse, nemôžem skryť zhnusenie"

- "Vždy, keď si dávam pred skúškou Redbull, tak ma stále päť minút pred písomnou skúškou preženie a utekám"

Technická univerzita v Košiciach (TUKE)

- "Matiku najlepšie pochopíte, keď prídete zhúlený a budete si profesora predstavovať ako obrovský hamburger"

- "Experimentovala som so spolubývajúcou. Raz aj na prednáške"

- "Viac ser*em v škole ako doma"

- "Vykašľal som sa na prezentovanie semestrálneho projektu, pretože v jedálni pri ZP ešte mali lososa"

- "Raz sa mi snívalo, že som bol na prednáške zo ZIM-ka. A keď som sa zobudil, naozaj som bol!"

- "Celé dni si honievam na intráku. Nechce sa mi učiť"

- "Keď ideme s kamošmi vo výťahu, počas cesty jačíme ako pri súloži, samozrejme pred cieľovým poschodím"

- "Raz sme išli po škole so spolužiakmi a zastavila nás upratovačka s otázkou, či začalo skúškové obdobie, lebo niekto sa na najbližších záchodoch z toho stresu poriadne pos*al"

- "Minule sme sa s kamarátom nudili, tak sme si kúpili fľašku kapitána Morgena a pili sme ju v knižnici, pri skrinkách a ešte sme ním aj zapíjali jedlo v jedálni a potom sme šli na prednášku" 

Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave (UCM)

- "Občas sa cítim zvláštne v škole, pozriem sa na prednáške napravo, spolužiak šúľa cigarety, pozriem sa vedľa, spolužiačka mi chrapká do uší, pozriem sa napravo a spolužiak cucá vodku s redbulom, popritom je zapísaná celá trieda, aj keď nás je v triede štvrťka z celkového priemeru. Nechodím často do školy, ale podarilo sa mi byť na jednej prezenčke už dvakrát!"

- "Nekúpil som si ani jednu publikáciu, ktorej autorom je profesor vyučujúci Právo. Aj tak som ten predmet urobil. Na piatykrát"

- "Keď som sa dozvedela o intímnom vzťahu jedného prednášajúceho a študentky, sľúbila som, že to nikomu nepoviem. Vydržala som to asi 30 sekúnd.

- "Raz som dal v knižnici tlačiť 99 strán čistého papiera a spokojne som odišiel. Následne som až na chodbu počul, ako sa teta Gestapo vyhráža všetkým, že zablokuje dvere a nepustí von nikoho, pokiaľ sa na to všetci nešťastníci hromadne nevyzbierajú. Na UCM sa teda očividne platí aj za vytlačenie prázdneho papiera :D"

- "Raz som s*al na ženských záchodoch a musel som tam byť asi 20 minút, kým tam už nebol nik, lebo som strašne prdel. Meškal som na Koprlovú"

- "Vždy, keď prídem na prednášku, vidím tam nové tváre. Som vo štvrtom ročníku"

- "Nenávidím väčšinu svojích spolužiakov. Niekedy nerozumiem, ako mohli dokončiť strednú školu"

- "Spolužiak, ktorý trpel na toalete v kine OKO, zistil, že tam nie je toaletný papier ako obyčajne. Vyriešil to sedemstranovou semestrálnou prácou, ktorú mal v ten deň odovzdať"

- "Večne pozerám doktorke Juríčkovej do výstrihu, aj napriek mojej mužskej orientácii"

- "Raz som si na prednáške prdla a v snahe napodobniť ten zvuk som zaškrípala stoličkou. Nebolo to ono"

Ekonomická univerzita v Bratislave (EUBA)

- "Išla som na prednášku v sukni bez nohavičiek, aby som spravila radosť môjmu frajerovi. Mala som pocit, že o tom všetci v B1.03. vedeli"

- "Na skúške z HP som všetko opísal z wikipedie cez mobil pri vedľa sediacom skúšajúcom. Najľahšie vybojované C"

- "Mladá blondínka z pizzerky nad vchodom do V2 budovy by stála za hriech"

- "Skúška z nemenovaného predmetu prebiehala v podaní: jeden píše cez indigo a geometrickou postupnosťou sa to šírilo po celej aule, až kým sme to neodpísali všetci. Profák si čítal noviny a jedol gumených medvedíkov s tyčinkami"

- "Áno, EUBU vyštuduje úplne každý. Som toho jasným dôkazom"

- "Pri zapisovaní známky D do indexu sa ma profesor opýtal, či aj na chlapcov pôsobím uspokojivo"

- "Na EUBU som šiel, lebo som nevedel, kam inam. Najhoršie na tom je, že viem, koľko nás takých omylov je. Sme zbytočné odkladisko zbytočných študentov"

- "Jedna nemenovaná matematikárka má popolník zo šuflíka v stole"

- "Pani zo študijného: ,,Prepáčte, ten papier Vám dnes nedám, ja mám totiž zajtra dovolenku." WTF?!"

Žilinská univerzita (UNIZA)

- "Zápočet z matematickej analýzy 2 som písal v silnom stave opitosti. Dostal som najviac bodov z celej študijnej skupiny"

- "Naša skupina z FF chodila pravidelne počas týždňa na chľastačky. Ten pohľad, keď sa ráno stretnete na cvikách s kruhmi pod očami a viete, že neubehlo ani sedem hodín, odkedy ste spolu chľastali, je na nezaplatenie"

- "Najprv som si zapísal účasť za asi štyri predošlé prednášky a potom mi ktosi povedal, že na predošlých sa prezenčka nerobila"

Univerzita Konštantína Filozofa a Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre (UKF a SPU)

- "Mikroekonómiu som spravil až na 13. pokus, kolega na to potreboval 16 pokusov"

- "Profesor hľadal na chodbe pomoc od študentov, pretože mu nefungovala myška. Vysvitlo, že sa snažil klikať s puzdrom na okuliare"

- "Občas, keď sa nudím, zhasínam ľuďom svetlo v sprchách na Mladosti"

- "V prvom ročníku mi profesorka v lete divne pozerala na nohy a potom nenápadne niečo šeptala neznámej žene vedľa nej. Odvtedy si ich pravidelne holím. Som muž"

- "Zaspala som na prednáške (tuším z matiky) a zobudila sa asi 20 minút po jej skončení sama v úplne prázdnej aule"

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (UPJŠ)

- "S priateľkou sexujeme zásadne v posteli môjho spolubývajúceho"

- "Aby som sa nebála na skúške starého docenta, ktorý bol na každého prísny, tak som si ho predstavovala v trenkách"

- "Som jediná študentka, čo spáva so svojou spolubývajúcou?"

- "Za štyri roky na PrF som urobil 15 skúšok cez odposluch v uchu. Mám výčitky svedomia"

- "Raz v prváku som sa v nedeľu večer strašne opila. Na druhý deň mi bolo na prednáške veľmi zle, a keďže som nechcela budiť pozornosť a utekať z posluchárne, tak som sa vyzvracala do kabelky. Dodnes sa čudujem, že si to nikto nevšimol"

- "Odovzdal som bakalárku, ktorá mala 23 strán aj s obrázkami, lebo som mal uznanú obhajobu vďaka ŠVK a práve prebiehali hokejové majstrovstvá na Slovensku. Nikomu to nevadilo"

Rovnaký fenomén sa rozšíril aj u našich západných susedov. Tamojší študenti na seba prezradili napríklad to, že sa bozkávali s niektorými profesormi, alebo že bežne podvádzajú na skúškach. Jeden mladík sa ponúkol, že napíše seminárnu prácu za sex. Ozvalo sa mu päť dievčat, z ktorých sa vyspal s tromi. Všetkým dal rovnakú prácu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu