Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Záber ako z apokalypsy: Mesto sa stratilo v temnej hmle!

Toronto ako ho veľmi nepoznáme Zobraziť galériu (4)
Toronto ako ho veľmi nepoznáme (Zdroj: Richard Gottardo)

TORONTO - Kanadské Toronto býva v chladných mesiacoch zahalené do mliečneho oparu, ktorý vyvoláva dojem niečoho veľmi temného, ale zároveň prekrásneho. Jediným dôkazom o tom, že sa v bielej prikrývke naozaj ukrýva mesto, je trčiaci vrchol slávnej veže CN Tower, ktorú za priaznivých podmienok vidno aj zo vzdialenosti stoviek kilometrov.

Záber ako z apokalypsy:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

Ohromujúce zábery slnkom prežiareného oparu sa podarilo odfotiť Richardovi Gottardovi (28), ktorý neveril vlastným očiam, keď sa pred ním zrazu objavila táto nevšedná scenéria.

"Spôsob, akým sa hmla ženie na mesto je naozaj zvláštny. V prípade optimálneho rosného bodu, sa do mesta valí od jazera Ontario. Začne to okolo 11-tej večer a pokračuje zhruba do 4-tej ráno. Potom sa stiahne späť k jazeru," hovorí miestny rodák.

"Keď som to videl prvýkrát, bol som ohromený. Od tej doby sa to stalo už niekoľkokrát, keď sa blíži koniec roka a vonku je tá správna teplota. Je to neuveriteľný pohľad," nevychádza Richardo z úžasu.

Záber ako z apokalypsy:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Richard Gottardo)

Slávna veža CN Tower, vysoká 553 metrov, priláka viac ako dva milióny turistov ročne. V roku 1995 ju Americká spoločnosť stavebných inžinierov vyhlásila za jeden zo siedmich divov moderného sveta.

Mohlo by vás tiež zaujať: 10 magických miest: Treba ich vidieť aspoň raz za život

Záber ako z apokalypsy:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Richard Gottardo)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu