Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chlapi, nebuďte neverní: Zlomíte si penis!

Akrobatický sex spôsobuje zranenia ako šport
Akrobatický sex spôsobuje zranenia ako šport (Zdroj: guardian.co.uk)

MARYLAND/BRATISLAVA - Ľúbostné aférky môžu podľa najnovšej štúdie zlomiť nielen srdce, ale aj penis! Doktor Andrews Kramer, renomovaný urológ z University of Maryland Medical Center, prišiel na to, že sex mimo manželstva a súlož na nezvyčajných miestach zvyšujú riziko fraktúry pohlavného údu.

Penilná fraktúra alebo "zlomený penis", je zranenie, ktorým môže byť postihnutý stoporený penis. Samozrejme nejde o zlomeninu žiadnej kosti, ale natrhnutie blany obklopujúcej hubovité tkanivo uprostred prirodzenia. Prejavuje sa krvácaním, opuchom a stratou erekcie.

Kým predchádzajúce výskumy sa zameriavali na fyziologický mechanizmus poškodenia a chirurgickú liečbu, Kramerova štúdia vyplnila medzeru a zisťovala, čo presne muži pri úraze robili.

V univerzitnej nemocnici počas siedmich rokoch urológ študoval 16 pacientov a prišiel na to, že polovica z nich sa oddávala pohlavnému aktu s milenkou. Väčšina z nich si tento sex dopriala na nezvyčajných miestach, vrátane kúpeľne, auta či výťahu. Iba tri fraktúry sa odohrali počas milovania s vlastnou manželkou v posteli.

"Ak sa venujete akrobatickému sexu..., musíte byť opatrní. Keď robíte niečo vo zvláštnej pozícii alebo čudnej situácii..., musíte si dávať pozor na fraktúru penisu," varoval Kramer.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu