Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Výbor NR SR vypočul notára Karola Kovácsa

Karol Kovács
Karol Kovács (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Verejné vypočutie pred Ústavnoprávnym výborom Národnej rady SR má za sebou aj notár Karol Kovács. Na post ústavného sudcu ho navrhla Notárska komora Slovenskej republiky, kde Kovács pôsobil ako prezident.

"Už dlhé roky sa živím poctivou prácou. Konám nezávisle. Ani zo strany mojich klientov som nezaznamenal nejakú sťažnosť na môj osobný pracovný postup," uviedol notár v úvodnej reči. Kovács odpovedal aj na otázky o registrovaných partnerstvách rovnakého pohlavia a následnej adopcie detí a tiež či bol kandidátom alebo členom komunistickej strany. Pri svojich odpovediach sa Kovács odvolával na Bibliu.

"Slovensko vychádza z tradičných kresťanských hodnôt. Ak tu majú platiť nejaké práva, potom tu musí byť niekto, kto ich zabezpečí," odpovedal neurčito Kovács. Dodal, že nikdy nebol členom komunistickej strany.

Výbor dnes vypočuje 14 kandidátov, po Kovácsovi sa v abecednom poradí predstavia Eva Kováčechová, Peter Kresák, Štefan Kseňák, Lucia Kurilovská, Miloš Maďar, Pavol Malich, Michal Matulník, Peter Melicher, Soňa Mesiarkinová, Peter Molnár a Edita Pfundtner.

Viac o téme: Karol Kovács
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu