Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šéfovať Banskej Bystrici chcú iba štyria kandidáti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BANSKÁ BYSTRICA - V novembrových komunálnych voľbách sa v Banskej Bystrici o post primátora budú uchádzať štyria kandidáti - súčasný primátor Ján Nosko (nezávislý), mestský a krajský poslanec Igor Kašper (SaS, OĽaNO, KDH, SME RODINA – Boris Kollár a Progresívne Slovensko), Peter Peuker (NAJ – Nezávislosť a Jednota) a Jozef Sásik (Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku).

O 31 poslaneckých miest v mestskom zastupiteľstve sa "pobijú" 118 kandidáti v siedmich volebných obvodoch. Informáciu v stredu poskytol zapisovateľ mestskej volebnej komisie (MVK) Karol Langstein.

Upozornil, že uvedené informácie vychádzajú z podaných kandidátok do 11. septembra do 24.00 h. MVK ich musí následne verifikovať. Zasadnutie komisie zvolá primátor Banskej Bystrice do zákonom stanovenej lehoty, teda 18. septembra.

"Po preverení kandidátnych listín MVK zaregistruje kandidátov a vyznačí ich registráciu. Vyhotoví rozhodnutia o zaregistrovaní alebo nezaregistrovaní kandidátov. Zatiaľ sú informácie o kandidátoch iba informačného charakteru s tým, že až zverejnený zoznam zaregistrovaných kandidátov pre voľby mestského zastupiteľstva a pre voľby primátora v mieste obvyklým spôsobom bude smerodajný. Termín zverejnenia je do 16. októbra," zdôraznil Langstein.

Viac o téme: Banská BystricaKomunálne voľby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu