Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kandidáta na post prešovského primátora Benka podporujú i SNS a Most-Híd

Miroslav Benko (štvrtý zľava) a kandidáti na poslancov za strany Smer-SD, SNS a Most-Híd
Miroslav Benko (štvrtý zľava) a kandidáti na poslancov za strany Smer-SD, SNS a Most-Híd (Zdroj: TASR – Maroš Černý)

PREŠOV – Kandidáta na primátora Prešova Miroslava Benka (Smer-SD), ktorý svoj záujem ohlásil v júni, podporujú i koaličná SNS a Most-Híd. Povedal to počas štvrtkovej tlačovej konferencie v Prešove, na ktorej zástupcovia jednotlivých politických strán predstavili kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva.

„Kandidačná listina je odovzdaná, počet poslancov bude 30. Sú medzi nimi aj terajší poslanci. Sú to kvázi všetci ľudia, ktorí rozumejú samospráve. Sú tam skúsení odborníci. Urobíme všetko preto, aby tretie najväčšie mesto na Slovensku patrilo tam, kde má," povedal Benko.

Podporu od koaličných strán víta, tvrdí, že spolupráca s vládou musí byť. „Vidíme aj sami, čo sa týka dopravy, že dopravné križovatky pri Hypertescu, na Levočskej ulici alebo aj razenie tunela D1 sa pohli smerom dopredu, čo sme všetci radi. Ďalej, máme nastavenú s podporou vlády aj R4, kde takisto mám vo volebnom programe spoluprácu vlády a urýchlenie výstavby tejto cesty, to znamená severného obchvatu," doplnil Benko.

Strany Smer-SD a SNS majú po 12 kandidátov na poslancov a strana Most-Híd šiestich. „Je to tím ľudí, ktorý vie, čo chce a všetci niečo pre naše mesto už urobili. Miro Benko je športovec, dlhoročný komunálny politik, má skúsenosti, pozná problémy mesta, takže vyjadrujeme mu podporu," uviedol prešovský okresný predseda strany Most-Híd Peter Krajňák.

Krajský predseda SNS Ján Krišanda povedal, že si uvedomujú problém športovísk v Prešove, najmä absenciu zimného štadióna. „Sú rozpracované veci na Slovenskom zväze ľadového hokeja, ktoré by sa dali riešiť inak. Takisto aj futbalový štadión. Spájajú nás určité ideové prieniky a spoločné tézy programového vyhlásenia vlády," povedal Krišanda o podpore primátorského kandidáta.

Podľa prešovskej okresnej predsedníčky strany Smer-SD Svetlany Pavlovičovej sa rozhodli ísť do volieb v silnej koalícii, kde okrem spoločného kandidáta na primátora majú v siedmich obvodoch spomínaných 30 kandidátov.

„Sú tam súčasní deviati poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove. Reprezentuje nás osem žien na kandidátke. Máme tu skúsených politikov, aj nováčikov, zástupcov envirorezortu, učiteľov a právnikov," dodala. 

Viac o téme: PrešovKomunálne voľbyMiroslav Benko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu