Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

O post primátora Košíc zabojuje aj viceprimátor Martin Petruško za stranu SMER

Martin Petruško kandiduje Zobraziť galériu (4)
Martin Petruško kandiduje (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE - Kandidatúru na funkciu primátora Košíc, oznámil v štvrtok pred novinármi aj viceprimátor Košíc Martin Petruško. Priznal, že je kandidátom strany Smer a podporiť ho pred novinárov prišla aj manželka Anna Mária.

„Keby tu nestála po mojom boku, tak tu nestojím ani ja. Je mojím podporovateľom, ale aj veľkým kritikom, pretože my politici žijeme často v bubline,“ povedal Petruško. Leitmotívom jeho kampane je „Chcem, aby sa Košice stali mestom na celý život.“ Okrem strany SMER rokuje aj s ďalšími podporovateľmi a náklady na kampaň odhaduje na 70 tisíc eur. „Zatiaľ som použil vlastné úspory vo výške 3000 eur, ale cez transparentný účet by mi mala pomôcť aj strana SMER.“

Martin Petruško
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miro Vacula)

 „Košice sa za posledné roky zmenili k lepšiemu. Jednoznačne, nespochybniteľne, rozvoj mesta vidieť na každom kroku. Máme za sebou množstvo projektov a investícií do skvalitnenia života v meste. Spomeniem aspoň dva príklady toho dobrého, čo sa podarilo. Vďaka projektu EHMK 2013 bolo v Košiciach preinvestovaných vyše 100 miliónov eur. Svet doslova objavil Košice a Košice sa otvorili svetu ako žiadne iné mesto na Slovensku. Do modernizácie mestskej hromadnej dopravy v našom meste preinvestujeme v rokoch 2012 – 2018 celkovo 250 miliónov eur. V žiadnom inom slovenskom meste neinvestovali toľko do projektov, ktoré budú slúžiť súčasným aj budúcim generáciám Košičanov,“ hovorí Petruško.

Martin Petruško
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Volebný program  chce tvoriť so všetkými Košičanmi na osobných stretnutiach a mítingoch. Ale jeho priority sú: Šport a rekreácia pre Košičanov, Vytvorenie Útvaru hlavného inžiniera pre Košice, dostatok miest v škôlkách, cyklotrasy a ich prepojenie v meste a v okolí., aktívna účasť obyvateľov na chode samosprávy, zlepšenie bezpečnosti v meste.

M. Petruško je piatym kandidátom na post primátora Košíc. Okrem neho kandidujú Viliam Novotný (Šanca), Jaroslav Polaček (nezávislý), Miroslav Špak (nezávislý) a Milan Lešňák (nezávislý).

Viac o téme: Martin Petruško
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu