Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rastislav Mráz ohlásil kandidatúru na primátora Trnavy, prioritou je doprava

Rastislav Mráz Zobraziť galériu (2)
Rastislav Mráz (Zdroj: SITA/Pavol Machovič)

TRNAVA – Prioritou kandidáta Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) na post primátora Trnavy Rastislava Mráza bude doprava. Svoj program, vrátane riešenia problémov v doprave, plánuje zverejniť koncom mája. Mráz pripustil, že jedným z riešení by mohla byť bezplatná mestská autobusová doprava.

Svoju kandidatúru oznámil dnes v historickom centre Trnavy v prítomnosti predsedu KDH Alojza Hlinu a predchádzajúcich primátorov Trnavy Vladimíra Butka a Štefana Bošnáka. "Za svoju prioritu považujem zásadné vyriešenie problémov v doprave, teda v parkovaní a dynamickej doprave, čo je kľúčom k zvýšeniu kvality života v našom meste. Zároveň náš program bude obsahovať témy zvýšenia počtu pracovných príležitostí s vyššou pridanou hodnotou, rozvoj cestovného ruchu a bezpečnosť,“ povedal Mráz na tlačovej konferencii.

Kresťanským demokratom patrilo kreslo primátora Trnavy dve desaťročia, až v roku 2014 si doň sadol primátor Peter Bročka (nezávislý). "Občania dali prednosť akejsi nepolitickej politike, riešeniu, ktoré sa zdá ako vábivé, ako zaujímavé, ale dnes už vidíme, že tie reálne výsledky v rozvoji nášho mesta sa nedostavili,“ zhodnotil terajšie volebné obdobie Mráz, ktorý je poslancom mestského zastupiteľstva.

Rastislav Mráz
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Pavol Machovič)

Dlhoročný člen KDH Mráz oznámil ambíciu vytvoriť v spolupráci s odborníkmi a občanmi "najlepšiu a najvyváženejšiu víziu pre Trnavu“. KDH podľa jeho predsedu Alojza Hlinu malo záujem na centrálnej dohode s inými politickými stranami o spoločnom postupe v komunálnych voľbách, táto ambícia sa ukázala ako nepriechodná. V Trnave hnutie rokuje o spolupráci so stranou Sloboda a Solidarita a ďalšími politickými subjektmi, vylučuje však spoluprácu so Smerom-SD a Kotlebovou Ľudovou stranou Naše Slovensko.

Rastislav Mráz má 40 rokov, vyštudoval právo a laickú teológiu. Angažoval sa vo viacerých mládežníckych organizáciách, od roku 2000 je členom KDH. V roku 2014 ho občania zvolili za poslanca Mestského zastupiteľstva v Trnave, v závere minulého roka sa stal poslancom Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja.

Viac o téme: Rastislav Mráz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu