Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kresťanskí demokrati sú zdržanliví: O podpore prezidentského kandidáta stále nemajú jasno

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Členovia Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) dnes ešte o podpore pre prezidentského kandidáta nerozhodli. Na dnešnom zasadnutí v Prešove sa ale dohodli, že KDH nebude v komunálnych voľbách spolupracovať so Smerom a členovia Rady KDH zvolili ostávajúcich členov predsedníctva.

Stali sa nimi Caroline Líšková, ktorá sa stala predsedníčkou konzília, čo je poradný orgán predsedu a Predsedníctva KDH. Koordinátorom pre regióny sa stal Albín Maslaňák. O výsledkoch rokovania informoval Stano Župa z komunikačného oddelenia.

Rada prijala uznesenie, podľa ktorého bude KDH hľadať zhodu pre spoločného konzervatívneho kandidáta s kresťanskými hodnotami v širšom politickom priestore, preto rozhodnutie v otázke podpory konkrétneho prezidentského kandidáta posúva na ďalšie rokovanie Rady KDH. KDH pôvodne avizovalo svojho kandidáta, hovorilo sa napríklad o Mariánovi Čaučíkovi, ich podporu by ale neodmietol ani František Mikloško. Toho takisto pozvali na snem, pre iný program však neprišiel.

Podpredseda KDH Pavol Zajac informoval členov rady o blížiacich sa komunálnych voľbách. Vyzdvihol, že KDH historicky prvýkrát nebude v komunálnych voľbách spolupracovať so Smerom. „KDH má už v tejto chvíli 20 kandidátov na starostov, ktorí nemajú protikandidátov. Celkovo máme 27 kandidátov na primátorov miest, 470 kandidátov na starostov a viac ako 4200 kandidátov na poslancov obecných a mestských zastupiteľstiev,“ povedal Zajac.

Viac o téme: Prezidentské voľbyKandidát KDH
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu