Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vyvodenie zodpovednosti v prípade Jána a Martiny potrebujeme všetci, tvrdí Čaputová

(Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Spravodlivé vyvodenie zodpovednosti voči vinníkom v prípade vraždy Jána Kuciaka potrebujú nielen ich najbližší, ale všetci. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová v reakcii na štvrtkové predbežné prejednanie obžaloby vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

"Dnes sa začalo dôležité súdne konanie. Boli zavraždení dvaja nevinní mladí ľudia a spravodlivé vyvodenie zodpovednosti voči vinníkom potrebujú nielen najbližší Jána a Martiny, ale aj my všetci," komentovala na sociálnej sieti.

Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) prijal vo štvrtok obžalobu na obvinených Mariana K., Alenu Zs., Miroslava M. a Tomáša Sz. za vraždu novinára Kuciaka a Kušnírovej, a za ďalšie skutky. Sudkyňa Ružena Sabová vytýčila hlavné pojednávanie na deväť dní v januári a februári 2020. Stotožnila sa s návrhom prokuratúry o rozsahu dokazovania s výnimkou vykonania dôkazov, ktoré vzal prokurátor späť na verejnom zasadnutí.

Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača. Podľa obžaloby si vraždu objednal Marian K. ako pomstu za články, ktoré Kuciak publikoval o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Viac o téme: VraždaSúd Zuzana ČaputováJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu