Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vyšetrovanie vraždy Kuciaka otvára staré rany: Záhadná Alena má toho na rováši viac, vražda Taliana

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/Jakub Julény)

TRNAVA – Pár dní pred Vianocami 2005 došlo v Trnave k brutálnej vražde. Priamo za bieleho dňa, krátko po 13-tej hodine zabili mladého, 30-ročného talianskeho podnikateľa Davida Cassellata. Páchateľ dodnes nie je známy.

Od brutálnej vraždy v Trnave uplynulo viac ako 13 rokov. Polícia v tom čase vyšetrovanie prerušila. Podľa informácií týždenníka Plus7dní sa však o tento prípad mala začať opäť zaujímať. Prispieť k tomu mali operatívne informácie, ktoré vyšetrovatelia zistili počas vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Alena Zsuzsová je obvinená z objednávky vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.
Zobraziť galériu (4)
Alena Zsuzsová je obvinená z objednávky vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.  (Zdroj: SITA/Jakub Julény, FB/Martina Kušnírová)

Podľa týždenníka mala byť vrahom Taliana, ktorý žil na Slovensku asi 3 roky a chcel si v Trnave otvoriť reštauráciu, mladá, asi 30-ročná žena, vysoká približne 170 centimetrov, s dlhšími vlasmi nafarbenými načerveno. Očití svedkovia však nevylúčili, že by mohlo ísť aj o muža, ktorý bol prezlečený za ženu. Niektorí tvrdili, že to bola vražda zo žiarlivosti a Davida zavraždila jeho expriateľka. Osoba mala hneď po vražde zabočiť k blízkej univerzite.

Polícia vyšetrovanie prerušila v roku 2008. Bez výsledku. Až dnes, po tom, čo zadržala údajných vrahov Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, opäť prípad vyšetruje. Podľa informácií týždenníka je pre vyšetrovateľov zo štvorice obvinených najzaujímavejšia práve Alena Zsuzsová. Žena, ktorá dokonale ovláda taliančinu, blízka priateľka väzobne stíhaného Mariana Kočnera a údajná objednávateľka vraždy mladého páru, ktorý mal tesne pred svadbou.

Štyria obvinení z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.
Zobraziť galériu (4)
Štyria obvinení z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.  (Zdroj: TASR/Dušan Hein, SITA/Jakub Julény, Topky)

Z toho mála, čo je o Zsuzsovej známe, totiž vieme, že v minulosti pôsobila v Taliansku, podnikala na Slovensku práve s Talianmi a prevádzkovala s nimi aj firmy. Jej spoločníkmi boli ľudia, ktorí v Taliansku žili v rovnakej oblasti ako zavraždený Talian Cassellata.

Zastrelený primátor

Zaujímavé je aj zistenie, že slovenská spoločnosť Davida Cassellatu obchodovala s firmou z Hurbanova, kde v lete v roku 2010 zastrelili bývalého primátora Lászlóa Basternáka. Aj do tohto prípadu je zapletená práve Alena Zsuzsová, ktorá ako svedkyňa vypovedala v procese s Basternákovým vrahom Štefanom Kaluzom.

Zsuzsová má veľmi blízko k Marianovi Kočnerovi.
Zobraziť galériu (4)
Zsuzsová má veľmi blízko k Marianovi Kočnerovi.  (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

Objednávateľ vraždy nie je doteraz známy. Podozrivým bol vtedy Basternákov protikandidát Roman Ostružík, ktorému v kampani a v boji o primátorské kreslo Hurbanova pomáhala práve Zsuzsová. Zdá sa, že vlasatá potvora má toho na rováši omnoho viac, ako sa zdalo.

Viac o téme: VraždaJán KuciakAlena Zsuzsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu