Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Fico prehovoril o tom, či môže dostať sľúbenú miliónovú odmenu aj jeden z obvinených

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Odmena milión eur, ktorú štát vypísal za informácie vedúce k odhaleniu vrahov novinára Jána Kuciaka, sa podľa expremiéra a šéfa Smeru-SD Roberta Fica nemôžu vzťahovať na obvineného.

"Ten rozpráva preto, lebo sa bojí, to nemá nič s tým spoločné," povedal dnes na tlačovej besede. Skutočnosť, že býval v bytovke vedľa podnikateľa Mariána Kočnera, ktorého podľa medializovaných informácií jeden z obvinených označil za objednávateľa vraždy, Fico prirovnal k situácii jeho známej, ktorej záhrada susedí s múrom väznice. "Ako ja môžem vedieť, kto je a kto nie je podozrivý, to je predsa vec polície," povedal s tým, že ako právnik rešpektuje prezumpciu neviny. "Pokiaľ nebude právoplatný rozsudok, ja nebudem nič komentovať," dodal.

Podľa medializovaných informácií jeden zo štvorice obvinených v kauze vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Zoltán A. spolupracuje s vyšetrovateľmi, pričom údajne označil za objednávateľa vraždy podnikateľa Mariána K. To potvrdila aj jeho advokátka, následne to však poprela. Marián Kočner je momentálne vo väzbe pre obvinenie v kauze miliónových zmeniek, ktorých vyplatenie žiadal na súde.

Viac o téme: VraždaRobert FicoJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu