Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Policajný zásah neďaleko miesta činu: V lese pri Veľkej Mači hľadali vražednú zbraň

Policajti prehľadávali Mačiansky háj Zobraziť galériu (5)
Policajti prehľadávali Mačiansky háj (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

VEĽKÁ MAČA - Polícia prehľadávala les vo Veľkej Mači, kde zavraždili investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Mačiansky háj sa nachádza v blízkosti domu, v ktorom sa dvojnásobná vražda stala.

Akcia sa vykonávala len deň po tom, čo prokurátor zverejnil pár informácií o tom, ako pokračuje vyšetrovanie v prípade brutálnej dvojnásobnej popravy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

Podľa informácií televízie Markíza policajti hľadali vražednú zbraň. Niektoré chodníky a cestičky v lese postriekali oranžovým sprejom a označili šípkami. Pravdepodobne si muži zákona označili možnú trasu páchateľa alebo páchateľov. Akciu ukončili krátko po 13-tej hodine. 

Policajný zásah neďaleko miesta
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Policajný zásah neďaleko miesta
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Policajný zásah neďaleko miesta
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Mačianský háj policajti prehľadávali aj so služobnými psami. Základňu si urobili na miestnom futbalovom štadióne, kde prišli dvomi autobusmi a viacerými služobnými autami. Priamo na mieste o tom, čo konkrétne hľadajú, odmietli policajti hovoriť s vysvetlením, že nie sú kompetentní informovať médiá. "Ide o operatívnu akciu polície zameranú na zistenie a zaistenie prípadných ďalších dôkazov. V tomto štádiu konania nebudeme bližšie akciu komentovať, ani sa k nej vyjadrovať," povedala za Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

Policajný zásah neďaleko miesta
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Uplynulý týždeň zrušil generálny prokurátor Jaromír Čižnár informačné embargo, ktoré uvalil v súvislosti s vyšetrovaním vrážd Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry prvýkrát prehovoril o skutočnostiach dvojnásobnej vraždy.

Doteraz známe fakty v prípade dvojnásobnej vraždy, ktoré prezentoval prokurátor:

Vraždy sa stali 21. februára 2018. Smrť nastala v rozpätí približne piatich minút.  Vyšetrovatelia zadokumentovali približný pohyb páchateľa.

Jána a Martinu zastrelili krátkou guľovou zbraňou kalibru 9 mm. Ján bol zasiahnutý spredu do srda dvomi ranami, Martina spredu do tváre. Na mieste činu sa našli dve nábojnice a ďalšie nevystrelené náboje. Stopy po zápase sa nenašli a provdepodobne z domu nebolo ani nič odcudzené. Išlo o vraždu na objednávku. 

Vo vyšetrovacom tíme pracuje 10 vyšetrovateľov, viac ako 50 pracovníkov operatívy, skupina šiestich analytikov a skupina zahraničnej spolupráce. Ide o najväčší vyšetrovací tím za posledné roky. Doteraz bolo vypočutých približne 200 svedkov. Je vytvorená skupina zahraničnej spolupráce s talianskou stranou, Europolom  a Eurojustom. 

Správu budeme aktualizovať.

Viac o téme: VraždaPolícia Veľká MačaJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu