Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

SMK vyzýva vládu na odstúpenie, aj pre vraždu novinára Jána Kuciaka

Robert Kaliňák a Robert Fico
Robert Kaliňák a Robert Fico (Zdroj: SITA/AP Photo/Bundas Engler)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná Strana maďarskej komunity (SMK) vyzýva vládu, aby odstúpila. A to nielen pre zavraždenie novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ale aj preto, že vládne strany nedokážu čeliť základným požiadavkám systému slovenskej národnej bezpečnosti.

"Ak sa potvrdia takmer jednoznačné signály, podľa ktorých sa zrejme stali mladí ľudia obeťami organizovaného zločinu, súčasná vláda nemôže zostať na svojom mieste," uvádza sa vo vyhlásení SMK. 

Objavené súvislosti medzi zločineckými skupinami podsvetia a predstaviteľmi politického života a taktiež pravdepodobné prepojenia niektorých funkcionárov Úradu vlády SR s týmito skupinami, to podľa SMK spochybňuje vnútorný bezpečnostný systém. "A vychádzajúc z tohto stavu žiadajú triezvo rozmýšľajúci ľudia vyvodiť vážne konzekvencie," dodáva SMK.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) počas týždňa uviedol, že smrť dvoch ľudí sa pre opozíciu stala obyčajným politickým nástrojom, ktorým chce vyhnať ľudí do ulíc a získať moc. Ako podotkol, nie je totiž schopná to dosiahnuť v slobodných demokratických parlamentných voľbách.

Viac o téme: VraždaSMKJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu