Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Škripek v Bruseli rečnil o vražde Kuciaka: Varovanie pre celú Európu

Branislav Škripek
Branislav Škripek (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRUSEL - Slovenský europoslanec Branislav Škripek (OĽaNO) dnes v noci v Európskom parlamente otvoril tému zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

„Tento ohavný čin otriasol Slovenskom a celou Európou. Hovorí sa o slobode slova, ktorú si všetci vážime a je vždy nutné za ňu bojovať,“ uviedol s tým, že organizovaný zločin predstavoval v 90. rokoch pre viaceré stredoeurópske krajiny vážny problém. „Ak sa ukáže, že za vraždou 27-ročného novinára je naozaj medzinárodná mafia s možným prepojením na vysoké slovenské vládne posty, na poplach by mala biť celá Európa,“ vyhlásil Škripek.

Mafiánske prepojenie na najvyššie kruhy je podľa europoslanca silným sústom aj pre krajinu, ktorá sa zmieta v nemalých korupčných škandáloch. „Chcem z tohto miesta odkázať všetkým zainteresovaným a zvlášť postkomunistickým vládam: Odmietame, aby sa vražda investigatívneho novinára stala novou normou. Patríme do civilizovaného sveta, kde organizovaný zločin nemá miesto a kde vrahovia budú za svoj skutok chytení a potrestaní,“ uviedol.

Viac o téme: NovinárBruselEurópsky parlamentBranislav ŠkripekEurópska úniaJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu