Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Prvý politik z Most-Híd priznal, Gašpar a Kaliňák musia odísť: Len tak sa vyšetrí vražda novinára

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Prípad dvojnásobnej vraždy ani vyšetrovanie politických kontaktov v talianskych mafiánskych kruhoch sa podľa štátneho tajomníka na ministerstve kultúry Konráda Rigá (Most-Híd) pre našu spoločnosť nemôže uspokojivo uzavrieť, kým minister vnútra Robert Kaliňák a prezident Policajného zboru Tibor Gašpar neodstúpia zo svojich funkcií.

„Tu hovoríme o takom probléme a stupni zaťaženia pre spoločnosť, ktoré nemožno vyriešiť iba čakaním. Treba sa postaviť pred ľudí a naliať čistú vodu do pohára,“ napísal Rigó na sociálnu sieť.

V stredu vyšli informácie, že v strane Most-Híd zaznievajú názory, podľa ktorých akýkoľvek výsledok vyšetrovania bude spochybňovaný, kým neodídu z funkcií minister vnútra Robert Kaliňák a policajný prezident Tibor Gašpar. Uviedol to zdroj z vnútra strany. Podľa informácií z Mosta-Híd sa to týka napojení na taliansku mafiu, ale aj vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Šéf klubu Mosta-Híd Gál by na Kaliňákovom mieste odstúpil z funkcie

Predseda poslaneckého klubu Mosta-Híd Gábor Gál by na mieste ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) odstúpil z funkcie. "Ja by som ten tlak nezvládol," odpovedal Gál na otázku, či by Kaliňák mal odstúpiť v súvislosti s vraždou novinára, podozreniami na prepojenie politikov s talianskou mafiou a nedôverou verejnosti vo vyšetrenie podozrení.

 Víta, že Mária Trošková a Viliam Jasaň opustili do vyšetrenia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky svoje pozície na Úrade vlády SR. Ich odchod bola jednou z požiadaviek Mosta-Híd. Strana má podľa Gála obavy, že aj keď sa podarí vyšetriť vraždu a spomínané podozrenia, verejnosť tomu nebude dôverovať.

Viac o téme: VraždaMafiaNovinárRobert KaliňákTibor GašparKonrád RigóJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu