Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poprad má ďalšieho kandidáta na primátora: Je ním podnikateľ Alexej Beljajev

Na snímke podnikateľ Alexej Beljajev počas tlačovej besedy pri príležitosti ohlásenia kandidatúry na post primátora mesta Poprad
Na snímke podnikateľ Alexej Beljajev počas tlačovej besedy pri príležitosti ohlásenia kandidatúry na post primátora mesta Poprad (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

POPRAD - Predseda predstavenstva Tatravagónky Poprad a prezident Zväzu strojárskeho priemyslu Alexej Beljajev plánuje budúci týždeň oficiálne podať kandidatúru na primátora mesta Poprad. Následne sa začne jeho predvolebná kampaň. Beljajev to oznámil na svojej štvrtkovej tlačovej konferencii v Poprade.

Pre svoju kandidatúru na primátora získal za necelé štyri týždne takmer 1000 podpisov od občanov. "Kandidujem ako nezávislý a neuchádzam sa o podporu žiadnej politickej strany," uviedol. Dodal, že sa chce uchádzať o hlasy všetkých Popradčanov. "Ako nezávislý kandidát však neviem ovplyvniť rozhodnutia politických strán, hnutí, združení a spolkov, ktoré by mu mohli vyjadriť podporu. Preto vopred verejne vyhlasujem, že ak sa niekto rozhodne moju kandidatúru podporiť, nebudem to odmietať. V tejto otázke, samozrejme, platí výnimka pre strany, hnutia a združenia, ktoré sú v rozpore s našim demokratickým politickým zriadením," povedal.

Na tlačovej konferencii Beljajev informoval aj o zriadení transparentného účtu, na ktorý previedol 70.000 eur zo svojho osobného účtu. Zdôraznil, že všetky náklady spojené s jeho kandidatúrou si bude hradiť z vlastných zdrojov. "Ak bude treba, zverejním z účtu aj všetky výdavky. Nemám v úmysle prijať žiadny dar či sponzorský príspevok," doplnil.

Predstavil tiež základné piliere svojho volebného programu. "Môj program pre Poprad nie je klasickým politickým programom, ale skôr manažérskym projektom, ktorého cieľom je urobiť z Popradu dynamické, bohaté a úspešné mesto, ktoré poskytne svojim obyvateľom viac ako doposiaľ. O programe a jeho napĺňaní sa budem snažiť rozprávať priamo s čo najviac občanmi mesta," podotkol.

Kalendár volebných podujatí a dôležitých bodov kampane plánuje Beljajev postupne zverejňovať na svojej internetovej stránke a na Facebooku. Chce sa tiež pravidelne stretávať s regionálnymi médiami a osobnosťami spoločenského, kultúrneho a športového života Popradu. "Na kampaň sa teším, pretože už pri zbere podpisov sme zistili viacero zaujímavých postrehov a názorov ľudí. Tie si treba nielen vypočuť, ale aj zapamätať a čerpať z nich," povedal s tým, že v prípade volebného úspechu sa chce vzdať primátorského platu. Plánuje, že každé tri mesiace poslanecký zbor mesta rozhodne, komu alebo na čo budú peniaze z jeho platu poskytnuté.

Kandidatúru na post primátora v najväčšom meste pod Tatrami už dávnejšie oznámil napríklad podnikateľ a poslanec Mestského zastupiteľstva v Poprade Ondrej Kavka. Prostredníctvom sociálnych sietí kampaň spustil Jozef Hrubovčák, Peter Dujava rozoslal osobné listy obyvateľom a médiá už informoval o svojom zámere kandidovať na post primátora aj František Bednár.

Viac o téme: KandidatúraPrimátor PopradAlexej Beljajev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu