Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia pripustila: Hedvigu niekto napadol!

Ján Packa tvrdí, že polícia v prípade Hedviga pracuje so všetkými známymi dôkazmi.
Ján Packa tvrdí, že polícia v prípade Hedviga pracuje so všetkými známymi dôkazmi.

BRATISLAVA - Polícia pripustila, že študentku maďarskej národnosti Hedvigu Malinovú (23) niekto zbil. Tvrdí to internetová stránka aktualne.sk s odvolaním sa na vyjadrenie policajného prezidenta Jána Packu. „My netvrdíme, že ju nikto nezbil. My tvrdíme, že skutok sa nestal tak, ako ho ona opisuje. A to si ľudia mýlia,“ povedal Packa.

Polícia vlani v septembri po dvoch týždňoch zastavila trestné stíhanie vo veci napadnutia študentky Hedvigy Malinovej. Tá tvrdí, že ju 25. augusta 2006 cestou do školy fyzicky napadli dvaja mladíci. Strhli jej náušnice, ukradli doklady a na blúzku jej mali napísať Maďari za Dunaj. Polícia však jej verziu vyvrátila a študentku obvinila z krivej výpovede. Verziu oficiálneho vyšetrovania polície potvrdila podľa Packu aj prokuratúra. „Polícia naďalej pracuje so všetkými známymi dôkazmi,“ povedal pre aktuálne.sk. Malinovej advokát Roman Kvasnica tvrdí, že Packa by mal teraz zabezpečiť trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví Hedvigy Malinovej. „Mal by dať trestné oznámenie aj na vyšetrovateľa, ktorý zastavil na jeseň minulého roku trestné stíhanie,“ povedal Kvasnica. Podľa neho Packove slová potvrdzujú, že vyšetrovanie zastavili úrady nezákonne.

Nové svedectvo


Podpredseda vlády Dušan Čaplovič chce priniesť nové svedectvo lekára, ktorý Hedvigu ošetroval. „Poznám lekára, ktorého informácie by boli pre vás šokujúce,“ povedal pre týždenník .týždeň. Hedviga podľa neho nebola „až taká zranená, ako sa prezentovalo“. „Mohla byť zbitá, ale nie preto, že bola Maďarka,“ dodal Čaplovič.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu