Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kanye West pred súd: Vraj ukradol hit Stronger!

Kanye West Zobraziť galériu (6)
Kanye West (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký raper Kanye West čelí žalobe z údajného ukradnutia textu skladby Stronger, ktorá sa nachádza na jeho treťom štúdiovom albume Graduation (2007).

Westa spoločne s vydavateľstvami Universal Music Group a Roc-A-Fella Records žaluje raper Vince P., vlastným menom Vincent Peters. Ten tvrdí, že poslal kópiu svojej verzie skladby Stronger Westovmu manažérovi Johnovi Monopolymu s tým, že chcel, aby sa Monopoly stal výkonným producentom jeho albumu. O sedem mesiacov neskôr vydal Kanye West svoj singel Stronger, pričom podľa Petersa táto skladba obsahuje veľa prvkov, ktoré sú identické s jeho pôvodnou skladbou.

Obe verzie podľa jeho slov obsahujú frázy “that which does not kill me makes me stronger” a “can’t wait much longer", ďalej nespisovné slovo "wronger" a zmienku o Kate Moss. Peters požaduje, aby súd nariadil Westovi a obom vydavateľstvám zákaz predaja, distribúcie a hrania tohto singla, zničenie všetkých doteraz nepredaných kópií a taktiež finančné odškodnenie zatiaľ v neuvedenej výške.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu