Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pražský "hrdina" rozdával päste náhodným ženám: Šialenstvo zachytila kamera!

Postrach žien v Prahe
Postrach žien v Prahe (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Už ho majú! Pražským policajtom sa podarilo vypátrať násilníka (39), ktorý od decembra minulého roka v hlavnom meste bezdôvodne zmlátil minimálne štyri ženy. Jeho nebezpečnosť spočívala v tom, že obete, ktoré napádal, nepoznal a vyberal si ich úplne náhodne. Bezhlavé mlátenie jednej zo žien zachytila aj bezpečnostná kamera.

Postrach žien prvý krát zaútočil ešte v polovici decembra minulého roka na ulici Drtinova v Prahe. Vytypoval si náhodnú obeť a nečakane udrel. "Z ničoho nič pristúpil k poškodenej, ktorú chytil oboma rukami za vlasy a hlavu jej opakovane udieral o stenu domu," uviedol policajný hovorca Tomáš Hulan. Aby toho nebolo málo, ženu ešte niekoľkokrát udrel päsťou a napľul jej do tváre.

VIDEO jednej z bezhlavých bitiek, násilníka zachytila kamera

Postrach žien v Prahe 2

Podobným spôsobom útočil ešte minimálne trikrát, a to vždy v uliciach Prahy. V týchto prípadoch k bezhlavému mláteniu pridal aj nadávky, ktoré boli tak vulgárne, že ich nemožno zopakovať ani v náznakoch. Jeho nekontrolovateľné správanie bolo o to nebezpečnejšie, že napádal ženy, ktoré nikdy predtým nestretol a obete si vyberal náhodne.

Policajti si pre násilníka prišli v posledný februárový deň priamo k nemu domov. Dvere im otvoril len v spodnej bielizni a pri rýchlom zadržiavaní ani nestihol klásť odpor. "Zadržaný je v tejto chvíli podozrivý z trestných činov ublíženia na zdraví a výtržníctva," dodal Hulan. Neskončil však v cele, ale v zdravotníckom zariadení. V minulosti bol totiž zbavený svojprávnosti.

Policajti útočníka prekvapili doma, odpor klásť ani nestihol

Postrach žien v Prahe 3

Kriminalisti sa dôvodne domnievajú, že obetí násilníka môže byť viac. Vyzvali preto ženy, ktoré tento muž napadol, aby kontaktovali políciu. V prípade, že polícia násilníkovi činy dokáže, hrozí mu až trojročné väzenie.

Násilník neputoval za mreže, ale do nemocnice

Postrach žien v Prahe

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu