Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Spoveď TOP špiónky KĽDR, ktorá vyhodila do vzduchu lietadlo: Desivá pravda o službe pre diktátora!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: abc news, daily mail)

SOUL - Nový severokórejský vodca Kim Čong-un bojuje o kontrolu armády a reči o vojne využíva k tomu, aby vo svojej krajine získal podporu. To je názor bývalej severokórejskej špiónky, ktorá svojho času vyhodila do vzduchu juhokórejské lietadlo. Teraz žije v utajení.

Kim Hjon-i (51), ktorej údajne Kim Čong-il v roku 1987 nariadil útok na lietadlo, v ktorom zahynulo 115 ľudí, je presvedčená, že nový vodca ešte neupevnil svoju moc po smrti svojho otca v decembri 2011.

"Kim Čong-un je príliš mladý a príliš neskúsený," povedala austrálskej televíznej stanici ABC v exkluzívnom rozhovore zo Soulu, kde žije na prísne utajenom mieste obklopená osobnými strážcami. "Bojuje o získanie plnej kontroly nad armádou a jej lojalitu. To je dôvod, prečo navštívil toľko vojenských základní - aby posilnil podporu."

KĽDR v posledných týždňoch stupňuje rétoriku proti Južnej Kórei a USA a v utorok Pchjongjang varoval, že Kórejský polostrov smeruje k "termonukleárnej vojne". Severokórejský režim vyzval na evakuáciu zahraničných diplomatov v KĽDR aj všetkých cudzincov v Južnej Kórei.

Spoveď TOP špiónky KĽDR,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: abc news, daily mail)

Podľa Kim Hjon-i ale severokórejské vyhrážanie dáva istým spôsobom zmysel. "Severná Kórea využíva svoj jadrový program, aby udržala poslušnosť svojich obyvateľov a prinútila Južnú Kóreu a USA k ústupkom," vyhlásila.

Špiónku chytili v roku 1987 v Bahrajne krátko po tom, čo vystúpila pri medzipristátí z lietadla štartujúceho z Bagdadu, v ktorom v schránke na palubnú batožinu nechala nálož, ktorá lietadlo zničila. Zadržali ju, keď sa s ďalším agentom pokúsili odísť z Bahrajnu na falošné japonské pasy.

Obaja okamžite prehltli kapsule s kyanidom. Jej kolega na mieste zomrel, ale Kim prežila a bola prevezená do Soulu, kde sa priznala a nakoniec dostala milosť. Napísala knihu s názvom Slzy mojej duše, v ktorej opísala výcvik v severokórejskej škole pre špiónov, a výťažok venovala rodinám obetí svojho bombového útoku. Vydala sa za jedného zo svojich osobných strážcov a má dve deti, ale naďalej žije v obave, že ju kedykoľvek môžu dostať severokórejskí zabijaci.

"Učili ma, že náš vodca Kim Il-sung (zakladateľ národa), bol boh. Vštepovali nám, že má prednosť pred našimi vlastnými rodičmi. Od raného detstva sme museli hovoriť "Ďakujem vám veľký vodca za všetko". A keby ste povedali niečo zlé, hoci by to bolo iba prerieknutie, skončili by ste v gulagu. Severná Kórea nie je štát - je to kult," povedala pre ABC žena, ktorú si údajne za špiónku vybrali kvôli jej inteligencii a kráse.

Jedného dňa zastavil pred jej školou čierny sedan, v ktorom sedeli ľudia z komunistickej strany. Dali jej noc na rozlúčenie sa s rodinou a poslali na výcvik do elitného špionážneho strediska v horách. Tam získala nové meno a zručnosti v bojových umeniach aj v práci so zbraňami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu