Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Náhla smrť českého hudobníka: Nešťastný pád... Ležal tam celú noc!

Milan Peroutka Zobraziť galériu (8)
Milan Peroutka (Zdroj: ČT)

PRAHA - Zomrel len pár hodín po odohratom koncerte. Kolegovia vyložili Milana Peroutku pred jeho domom aj s činelmi a menším bubnom. Člen Olympicu sa zrejme potkol na schodoch a s plnými rukami už nedokázal zabrániť pádu. Ráno ho našla jeho svokra bez známok života... Odvtedy uplynulo presne 10 rokov.

Milan Peroutka sa narodil 19. januára 1964. Hral so skupinami Kvintet FM, S. L. S. Leška Semelky alebo OK Band. 

V roku 1986 sa stal bubeníkom kapely Olympic, ktorá hľadala náhradu za Petra Hejduka. Konkurz vyhral práve Milan Peroutka. 

Náhla smrť českého hudobníka:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Milan Malíček/ Právo/ Profimedia)

V 90. rokoch pôsobil aj v sprievodných kapelách Jana Kalouska, Janka Ledeckého či Marcely Březinovej. Od roku 1995 bol členom ASPM Jana Spáleného.

Milan Peroutka zomrel náhle v noci z 3. na 4. mája 2013. „Sme otrasení, všetci sú v šoku. Ešte pred pár hodinami odohral Milan super koncert. Potom sme sa rozlúčili pred jeho domom a ráno sa dozvieme, že je mŕtvy,” komentovala jeho úmrtie manažérka Olympicu Gabriela Šimonová.

Peroutka odchádzal od svojich kolegov s činelmi a malým bubnom v ruke. Pomoc s nástrojmi odmietol. „Asi zakopol o niečo, v rukách mal tie činely a bubon a tú strašnú zodpovednosť nerozbiť si svoje nástroje. A zletel z tých schodov dole zrejme. Údajne sa hlavou buchol o múr a privodil si nejaké zranenie, že sa mu ten mozog vraj zalial krvou, takže bol v podstate mŕtvy hneď. A zostal tam ležať, celú noc tam takto ležal...” povedal pre Českú televíziu Petr Janda. 

Milana Peroutku našla mŕtveho jeho svokra. 

Náhla smrť českého hudobníka:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Milan Peroutka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu