Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Nemanželské deti slávneho speváka: Dcéru tajil 6 rokov, syn sa zabil ako 4-ročný!

Eric Clapton Zobraziť galériu (4)
Eric Clapton (Zdroj: Warner Bros.)

LONDÝN - Aj tento umelec patrí k známym neverníkom. Počas manželstva sa spevákovi Ericovi Claptonovi narodila nemanželská dcéra, ktorú tajil 6 rokov. A iná žena mu priviedla na svet syna. Bohužiaľ, ten sa nešťastne zabil ešte ako malé dieťa.

Eric Clapton sa narodil 30. marca 1945 matke, ktorá mala len 16 rokov. Jeho otcom bol vojak, ktorý sa po vojne vrátil do Kanady. Budúci uznávaný hudobník vyrastal u starých rodičov, ktorých považoval za matku a otca. To, že jeho skutočným otcom je kanadský pilot, sa dozvedel až po päťdesiatke. 

Galéria: Eric Clapton

Ako 13-ročný si želal na narodeniny gitaru. O tri roky neskôr začal študovať na umeleckej škole, odkiaľ ho ale vyhodili, pretože sa viac venoval gitare ako štúdiu. V prvej kapele začal pôsobiť ako 17-ročný. Začiatkom 60. rokov ohúril anglickú hudobnú scénu, kde sa o ňom začalo hovoriť ako o "bohovi". Hudobným základom, z ktorého vychádzal, bolo blues. 

V roku 1966 vytvoril svoju prvú vlastnú skupiny s názvom Cream. Už ich druhý singel I Feel Free bol dosť úspešný, keď sa vyšplhal na 11, miesto v britskom rebríčku a debutový album Fresh Cream tiež zaznamenal úspech. A nadviazal naň aj druhý album. 

Skupina v roku 1968 absolvovala vyčerpávajúce turné v stovkách amerických klubov a štadiónov. No po ňom rovno ohlásili aj svoj koniec. 

Členovia rockovej skupiny Cream v roku 1967
Zobraziť galériu (4)
Členovia rockovej skupiny Cream v roku 1967  (Zdroj: SITA/AP/Peter Kemp)

V roku 1969 sa sformovala Claptonova ďalšia skupina Blind Faith. Tá vydala len jediný album a aj napriek úspechu sa čoskoro rozpadla. Eric potom pôsobil v rôznych iných projektoch. V tom čase sa začal viac venovať aj spevu a skladaniu.

Popritom v roku 1970 odštartoval aj sólovú dráhu. V tom istom roku vyšiel aj jeho prvý sólový album s jednoduchým názvom Eric Clapton. Toto obdobie bolo ale sprevádzané jeho alkoholovou a drogovou závislosťou. Na scénu sa potom vrátil v roku 1973. 

V roku 1985 bol súčasťou charitatívneho koncertu Live Aid. Jeho kariéra potom gradovala až do momentu, keď v roku 1992 vyšiel album Unplugged a získal Grammy vďaka singlu Tears in Heaven. 

Nemanželské deti slávneho speváka:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: London Weekend TV)

Od roku 1998 začal byť pomerne plodný, čo sa týka vydávania albumov. V roku 2005 odohral opäť niekoľko koncertov s kapelou Cream. 

Jednou z najznámejších piesní Erica Clapton je Layla, ktorú podnietila jeho tajná láska k žene Georga Harrisona. Pattie Boyd Harrison sa nakoniec v roku 1979 aj stala jeho ženou, no rozviedli sa v roku 1989. 

Okrem domáceho násilia pod vplyvom alkoholu, čo potvrdil samotný spevák, ich manželstvo poznačili aj nevery. Istá manažérka mu v januári 1985 porodila dcéru Ruth, ktorej existenciu odhalili médiá v roku 1991. 

Medzitým sa mu v auguste 1986 narodil syn Conor, ktorého porodila modelka Lory del Santo. Bohužiaľ, chlapček zomrel 20. marca 1991, keď vypadol z okna apartmánu na 53. poschodí. 

V roku 1998 stretol Claptom administratívnu pracovníčku Meliu, vzali sa začiatkom roka 2002 a dnes majú spolu 3 dcéry. 

Nemanželské deti slávneho speváka:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Mirror Films)

Viac o téme: Eric Clapton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu