Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pre prácu na filme odsunul operáciu: Herec zomrel 12 hodín po nakrúcaní!

Massimo Troisi Zobraziť galériu (2)
Massimo Troisi (Zdroj: Penta Film)

LAZIO - Mal len 41 rokov! Taliansky herec Massimo Troisi zomrel len 12 hodín po tom, ako ukončil nakrúcanie svojho najuznávanejšieho filmu. Bol zaň posmrtne nominovaný na dvoch Oscarov.

Massimo Troisi sa narosil 19. februára 1953. Už v puberte písal básne a ako 16-ročný začal pôsobiť v malom lokálnom divadle. Už v tomto veku sa ale po smrti jeho matky objavili u neho závažné problémy so srdcom a reumatická horúčka. 

Galéria: Massimo Troisi vo filme Poštár

V rámci umeleckej kariéry neskôr účinkoval v kabaretných predstaveniach a televíznych šou. V roku 1981 napísal scenár k svojmu prvému filmu, kde aj hral a zároveň si ho režíroval. Získal uznanie a bol označovaný za nový režisérsky talent. 

Zahral si aj v komédii Non ci resta che piangere spolu s Robertom Benignim, v dráme Kino Splendor s Marcellom Mastroiannim a rovnako po jeho boku aj vo filme Che ora è?

Medzinárodnú slávu získal vďaka filmu Poštár, za ktorý bol nominovaný na dvoch Oscarov - ako herec aj ako scenárista. Bohužiaľ, už len posmrtne. 41-ročný Troisi zomrel na infarkt v dome svojej sestry len 12 hodín po tom, ako dokončil nakrúcanie. Médiá informovali, že kvôli filmovačke odsunul plánovanú operáciu. 

Pre prácu na filme
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Penta Film)

Viac o téme: Massimo Troisi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu