Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Spoznáte slovenskú speváčku? V 80. rokoch bola na vrchole popularity!

Júlia Hečková Zobraziť galériu (7)
Júlia Hečková (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - V 80. rokoch si mnohí Slováci pospevovali hity súrodencov Hečkovcov. Neskôr sa z očí verejnosti akosi vytratili, ale na hudbu nezanevreli. Júlia Hečková dnes oslavuje 60 rokov. Viete, ako teraz vyzerá?

Júlia Hečková sa narodila 3. decembra 1961. S bratom Petrom navštevovali Ľudovú umeleckú školu, v rámci povolania ale vyštudovala umeleckú priemyslovku, odbor textilné návrhárstvo. Chodila aj na vysokú školu, kde absolvovala odbor Filozofia a teória kultúry. 

Spoznáte slovenskú speváčku? V
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Youtube, RTVS )

Viac ju to však ťahalo ku spevu. V roku 1983 vyhrala s piesňou Horúci mráz súťaž Bystrické zvony. O rok neskôr už mala na konte víťazstvo v Bratislavskej lýre. Koncertovala spolu s bratom Petrom Hečkom a skupinami Knock Out, orchestrom Gustava Broma či Felixa Slováčka. „Júlia Hečková zaujala pozornosť na scéne svojím soulovým, ‘Rhythm & Blues‘-ovým prejavom, veľmi pripomínajúcim Arethu Franklin…,” napísal o našej speváčke poľský denník Glos Wybrzeza v roku 1984 po tom ako speváčka obsadila druhé miesto na festivale piesní v poľských Sopotoch.

V 80. rokoch patrila k tým najpopulárnejším speváčkam spolu s Marikou Gombitovou a Beátou Dubasovou. Najväčšie hity: To som ja, Horúci mráz, Maturitné tablo, Prelom všetky múry, Spútaná láskou, Mesto snov, Náhlenie, Keď cítiš lásku, Kráľovná pavlačí a dvorov, Taliansky muzikál. 

Spoznáte slovenskú speváčku? V
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: www.heckovci.sk)

Júlia už roky žije v Prahe, kam sa presťahovala za manželom Jiřím Nečasom, s ktorým má syna Tomáša. Venuje sa maľovaniu a občas aj spievaniu. na verejnosti sa objavuje pomenej, pozrite sa na fotku z leta tohto roka. 

 

Viac o téme: Júlia Hečková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu