Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hrozné utrpenie českej herečky: Nádor v ústach objavili príliš neskoro!

Jana Dítětová Zobraziť galériu (3)
Jana Dítětová (Zdroj: ČT)

PRAHA - Herečka Jana Dítětová sa nevedela zmieriť so starnutím a začala piť. Ku koncu života ju potom sužovali viaceré zdravotné problémy. A na nádor v ústach prišli lekári až príliš neskoro...

Jana Dítětová, vlastným menom Kalabzová, sa narodila 7. októbra 1926. Od malička ju to ťahalo k divadlu a v tom plzenskom si zahrala už ako dieťa. 

Galéria: Jana Dítětová

Neskôr sa rodina presťahovala do Prahy, kde začala navštevovať hereckú školu a prešla si viacerými divadelnými súbormi. Už ako šestnásťročná stála aj pred filmovými kamerami. Zahrala si v snímkach Karel a já, Šťastnou cestu, Divá Bára, Dovolená s andělem, Tam na konečné, Žert, Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny, S čerty nejsou žerty... Objavila sa aj v niekoľkých seriáloch. 

Hrozné utrpenie českej herečky:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČT)

Ako 20-ročná sa Dítětová vydala za režiséra staršieho o 7 rokov, neskôr si za manžela vzala Josefa Vinklářa, mladšieho od seba o 4 roky. S ním mala syna Jakuba. Po troch rokoch ale prišiel aj koniec tohto vzťahu. Na mužov mala celkovo smolu. 

Navyše sa nevedela vyrovnať so starnutím, a tak siahla po alkohole. Postupne prichádzali aj zdravotné problémy. Mala ťažkosti s bedrami, trpela na šedý zákal aj paradentózu, kvôli čomu prišla o všetky zuby. Bohužiaľ, lekári prehliadli, že v ústach má navyše aj nádor. Objavili ho až príliš neskoro, ani operácia už nepomohla. Jana Dítětová zomrela 9. novembra 1991 na rakovinu hrtana. 

Jana Dítětová a Vlastimil Brodský
Zobraziť galériu (3)
Jana Dítětová a Vlastimil Brodský  (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Jana Dítětová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu