Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Herečka z Harryho Pottera vedela, že zomiera: Na smrteľnej posteli ešte vtipkovala!

Helen McCrory Zobraziť galériu (3)
Helen McCrory (Zdroj: Relativity Media)

LONDÝN - Mala len 52 rokov a nepodarilo sa jej vyhrať boj nad rakovinou. Pred pár mesiacmi zomrela herečka Helen McCrory, ktorá si v sérii o Harrym Potterovi zahrala matku Draca Malfoya. Práve dnes by oslávila 53. narodeniny.

Helen McCrory sa narodila 17. augusta 1968. V Londýne vyštudovala herectvo a stala sa z nej oceňovaná divadelná aj filmová herečka. 

Galéria: Helen McCrory

Objavila sa vo filmoch ako Interview s upírom, Hotel Splendide, Gróf Monte Christo, Casanova, Kráľovná, Harry Potter a Polovičný princ, Harry Potter a Dary smrti, Skyfall, Loving Vincent... Hrala tiež v mnohých seriáloch, napríklad Anna Karenina, Gangy z Birminghamu, Fearless, Cez mŕtvoly, Kvíz. 

Herečka z Harryho Pottera
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HBO)

Od leta 2007 bola vydatá za hereckého kolegu Damiana Lewisa, známeho napríklad zo seriálu Homeland a hovorilo sa o ňom tiež v súvislosti s Jamesom Bondom. Dvojica má spolu dve deti. 

Tie, bohužiaľ, 16. apríla 2021 o svoju matku prišli. „Opustila svoje nádherné deti Manon a Gullyho príliš skoro, ale boli pripravovaní na život. Napomínala nás, aby sme boli odvážni a nie smutní. A opakovane hovorila deťom: Nebuďte smutné, aj keď zhasínam, žila som život, aký som chcela,” povedal Damian pre Sunday Times. 

Herečka bojovala s rakovinou a nechcela, aby sa o jej chorobe a liečení verejne vedelo. Ona sama cítila, že odchádza, no aj pred odchodom z tohto sveta si zachovala humor. „Povedala nám zo svojej postele: Chcem, aby mal ocko priateľky, a veľa, musíte ich všetky mať radi, láska nie je o vlastníctve, ale vieš, Damian, aspoň sa pokús vydržať počas pohrebu bez toho, aby si niekoho bozkával,” spomínal na chvíle pred smrťou manželky herec. 

Herečka z Harryho Pottera
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: twitter DL)

Viac o téme: Helen McCrory
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu