Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bola jeho múzou: Elánista Ľubo Horňák po 20 rokoch prišiel o životnú lásku

Ľubo Horňák Zobraziť galériu (3)
Ľubo Horňák (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Už tridsať rokov pôsobí v najpopulárnejšej slovenskej skupine Elán. A vyše dvadsať rokov mal po svojom boku partnerku a múzu Andreu. Bohužiaľ, hudobník Ľubo Horňák už o svoju lásku prišiel.

Ľubo Horňák sa narodil 24. októbra 1964 v Košiciach. Vyštudoval teológiu a istý čas pôsobil ako farár. Jeho veľkým koníčkom však bola hudba, a tak sa prihlásil na konkurz, keď skupina Elán v roku 1991 hľadala klávesáka. 

„Najprv ma nechceli, že vraj nie som dostatočne rokerský, keďže som skončil teológiu a hudba bola iba koníček… Ale nakoniec predsa len zvíťazil zdravý rozum v kapele a zobrali ma, akože na skúšku, no a som tam už tridsať rokov,“ uviedol v marci pre ereport.sk. 

Bola jeho múzou: Elánista
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Kapela ukončila svoje pôsobenie v roku 2018, potom sa muzikanti ešte stretli na jednom pódiu, čo ale Horňák označuje za výnimku potvrdzujúcu pravidlo. „Na druhej strane, Elán je večne živý,” vyhlásil. 

V rokoch 1996 až 1999 moderoval na markíze hudobnú reláciu Fayn. 

Okrem koncertovania a moderovania sa Horňák venoval a venuje aj skladateľskej činnosti a produkuje hudbu pre mnohé slovenské muzikály. Stojí za dielami ako Kráľ Dávid, Matúš Čák Trenčiansky, Mata Hari, Madame Pompadour, Mária Terézia. 

Bola jeho múzou: Elánista
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Bratislava)

Vo väčšine týchto muzikálov účinkovala Sisa Sklovská, no hoci ju Horňák nesmierne obdivuje, ona nie je jeho múzou. Tou bola partnerka Andrea. Bohužiaľ, pred dvomi rokmi o ňu prišiel. „Ona bola tou múzou, aj všetkým ostatným. Strašne moc mi chýba. Každý deň. Každý večer. Každé ráno. Čas nič nelieči, iba otupuje,” tvrdí muzikant. S partnerkou, s ktorou prežil vyše 20 rokov, mali dcéru, no vychovávali aj deti z predošlých vzťahov. 

Viac o téme: Ľubo Horňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu