Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Travoltova manželka sa 58. narodenín nedožila: Zabila ju rakovina

Kelly Preston Zobraziť galériu (3)
Kelly Preston (Zdroj: Warner Bros.)

LOS ANGELES - Herečka a modelka Kelly Preston bojovala s rakovinou prsníka. Po dvoch rokoch ale svoj zápas o život prehrala. Manželka Johna Travoltu zomrela 12. júla, tri mesiace pred svojimi 58. narodeninami, ktoré by oslavovala práve dnes.

Kelly Preston sa narodila na Havaji 13. októbra 1962. Ako dieťa bývala na rôznych miestach na svete. V 16 rokoch ju v Austrálii objavil módny fotograf, ktorý jej dokonca vybavil konkurz do filmu Modrá Lagúna (Úlohu získala Brooke Shields). Neskôr študovala na súkromnej univerzite v Kalifornii dramatické umenie a divadlo. 

Galéria: Kelly Preston

Do filmového sveta vkročila v polovici 80. rokov. Medzi jej známe filmy patria Dvojičky (1988), Darebák (1985) či Jerry Maguire (1996). Po boku svojho manžela Johna Travoltu si zahrala v snímkach Bojisko Zem (2000) a Gotti (2018).

Kelly Preston
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Interglobal Productions)

Kelly a John boli manželmi od roku 1991 a mali spolu tri deti – dcéru Ellu (20), syna Benjamina (9) a syna Jetta, ktorý zomrel v roku 2009 ako 16-ročný po epileptickom záchvate. 

Tento rok herec prišiel aj o milovanú manželku. Johnovi Travoltovi ju v júli vzala zákerná rakovina prsníka. A hoci bojovala statočne, nakoniec svoj boj prehrala. So smutnou správou sa herec podelil s fanúšikmi prostredníctvom sociálnej siete.

„S ťažkým srdcom vás informujem, že moja nádherná manželka Kelly prehrala dvojročný boj s rakovinou prsníka. Bojovala odvážne s láskou a podporou mnohých. Moja rodina a ja budeme navždy vďační jej lekárom a sestričkám v MD Anderson Cancer Center, všetkým zdravotníckym centrám, ktoré nám pomohli, rovnako ako mnohým jej priateľom a milovaným, ktorí stáli po jej boku. Jej láska a život ostanú navždy v pamäti,“ napísal so smútkom ikonický Danny z Pomády.

Kelly Preston a John
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Lions Gate Films)

Viac o téme: Kelly Preston
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu