Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Fešák z Komisára Rexa už dávno nemá 35: Pozrite na neho!

Tobias Moretti Zobraziť galériu (4)
Tobias Moretti (Zdroj: orf)

INNSBRUCK - Bol úplne prvým policajtom, ktorý mal za parťáka Rexa. Keď seriál Komisár Rex odštartoval, Tobias Moretti mal 35 rokov a získal si srdcia mnohých žien. Až sa ťažko verí, že dnes už slávi 61. narodeniny.

Tobias Moretti sa narodil 11. júla 1959 ako Tobias Bloéb. Pôvodne bol zameraný na hudbu, ktorú aj začal študovať na vysokej škole, neskôr sa presunul do Nemecka na herectvo. Ako herec potom začal používať rodné priezvisko svojej matky. 

Galéria: Tobias Moretti

Od druhej polovice 80. rokov účinkoval v televíznych filmoch, popularitu mu však priniesol až seriál Komisár Rex. Tam sa ako 35-ročný objavil v úlohe vyšetrovateľa Richarda Mosera, ktorého najbližším parťákom je služobný pes. Po štyroch sériách projekt opustil, jeho postavu nechali zavraždiť. 

Tobias Moretti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: orf)

Tobias sa chcel viac venovať svojej rodine, ktorú si založil s manželkou Juliou. Majú tri deti, ich dcéra Antonia Moretti sa tiež venuje herectvu. 

Niekoľkoročnú pauzu si však herec dal len od seriálov, filmy točil bez prestávky ďalej a má ich na konte okolo 80. V roku 2005 začal opäť účinkovať aj v seriáloch. Minulý rok uzreli svetlo sveta tri jeho filmy a na tento rok bol plánovaný životopisný muzikál Louis van Beethoven, kde si zahral slávneho skladateľa v dospelej fáze jeho života. 

Tobias Moretti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Constantin Film)

Fešák z Komisára Rexa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Eikon Media)

Viac o téme: Tobias Moretti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu