Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Rozvod v slovenskom šoubiznise po 40 rokoch: Známu moderátorku vymenil za mladšiu herečku!

Jozef Heriban Zobraziť galériu (4)
Jozef Heriban (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Dlhé desaťročia pôsobili Jozef Heriban a jeho manželka Alena Heribanová (65) ako dokonalý pár. Po 40 rokoch si však povedali zbohom. Dnešný oslávenec má už nejaký čas po boku herečku Vandu Turekovú (47).

Jozef Heriban sa narodil 9. júla 1953 v Trnave. Hudobný talent ho nasmeroval na štúdium hry na akordeón a trombón na Konzervatóriu v Bratislave. Neskôr sa rozhodol doplniť si ďalšie vedomosti a zapísal sa na odbor estetická výchova – slovenčina na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. V roku 1985 získal titul doktor filozofie (PhDr.).

Rozvod v slovenskom šoubiznise
Zobraziť galériu (4)

Jedenásť rokov pôsobil v Slovenskej filmovej tvorbe, je autorom rozhlasových hier, filmových a televíznych scenárov. Spolu s Jozefom Slovákom napísal scenár k filmu Utekajme, už ide! (1986). V roku 1994 založili ešte s Pavlom Jursom spoločnosť TATRA STAR, s.r.o., v ktorej vznikol úspešný seriál televíznych grotesiek Bud Bindi (1996) s Miroslavom Nogom a Stanislavom Dančiakom v hlavných úlohách.

Heriban je aj autorom rozhlasových hier Da capo al fine (1979), Diagnóza 300 (1980), Han 82 (1982), Hlasy pre Máriu (1982). Filmové scenáre Južná pošta (1987) a Dávajte si pozor!(1990) získali významné ocenenia na viacerých medzinárodných filmových festivaloch (Káhira, San Francisco, Houston, Philadephia).

V roku 1993 debutoval prózou Niekto na mňa stále píska, ktorá získala v anonymnej súťaži Literárneho fondu 1. miesto. Jeho dielo Úspech má srdce žraloka zvíťazilo v čitateľskej ankete Kniha roka 2007. Jozef Heriban je  autorom bestsellerov Intimita vlkov, Posadnutosť, Ružový trojuholník a poviedkového románu Schovaný, neschovaný, idem. Má na konte tiež knihy Prelet sťahovavých vtákov a Fagotista, ktorého nemiloval Boh. 

Rozvod v slovenskom šoubiznise
Zobraziť galériu (4)

Manželkou spisovateľa bola Alena Heribanová, riaditeľka Slovenského inštitútu vo Viedni, známa televízna moderátorka. Majú spolu dve dcéry. V roku 2017 sa začalo šepkať o rozvode. „Po vzájomnej dohode som podal návrh na rozvod. Na všetkom sme dohodnutí. Budeme ďalej žiť spolu ako priatelia,“ povedal vtedy pre topky.sk Heriban. 

O pár mesiacov sa už začal v spoločnosti objavovať s novou ženou po boku. Jeho partnerkou sa stala herečka Vanda Tureková, bývalá manželka Dušana Cinkotu. 

Rozvod v slovenskom šoubiznise
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: Jozef Heriban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu