Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pamätáte si jeho tvár? Toto je herec, ktorý nahradil Paťu pri Kukovi!

František Výrostko Zobraziť galériu (4)
František Výrostko (Zdroj: TA3)

MARTIN - Hoci, ako sám hovorí, ho filmári ešte stále neobjavili, v divadelných kruhoch je uznávaný ako herec aj riaditeľ Slovenského komorného divadla v Martine. Boli však časy, keď František Výrostko bol mimoriadne populárny - niekoľko rokov totiž moderoval program Od Kuka do Kuka.

František Výrostko sa narodil 14. mája 1954 na východe Slovenska. Už tam koketoval s divadlom a po úspechu na celoslovenskej súťaži, kde získal cenu za najlepší herecký výkon, sa prihlásil na VŠMU. 

Galéria: Herec František Výrostko

Hneď po vyštudovaní smerovali jeho kroky do Martina, kde pôsobí dodnes. V Slovenskom komornom divadle najprv len hrával, v roku 2008 sa stal aj riaditeľom a kombinuje hereckú aj riaditeľskú činnosť. 

František Výrostko
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Výrostko má na svojom konte asi dvadsiatku televíznych filmov, na plátnach kín sme ho zatiaľ nevideli. „Doteraz ma veľmi neobjavili filmári, televízni hej, ale tí filmoví až tak nie,” povedal v roku 2018 pre TA3. Zahral si však v niekoľkých seriáloch – ZOO, Búrlivé víno, Kolonáda, Dr. Dokonalý a iných. 

Najväčšiu vlnu všeobecnej popularity zažil tiež v spojení s televíziou. Práve on totiž naradil obľúbenú Paťu Jarjabkovú v programe Od Kuka do Kuka.

Po boku handrovej bábky sa prvýkrát objavil v roku 1987, keď mal 33 rokov. „Môžete urobiť tisíc hier, tisíc postáv v divadle, odohrať ja neviem koľko toho všetkého, urobíte moderátora v jednej pravidelnej relácii, vyjdete na ulicu a ste obvešaný ako vianočný stromček. Detí som sa nemohol zbaviť, ale bola to nádherná robota, tam som sa naučil veľmi veľa improvizovať,” uviedol pre vyššie spomínanú televíziu. 

František Výrostko
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto TA3)

František Výrostko
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TA3)

Viac o téme: František Výrostko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu