Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Spevák z ABBY miloval kolegyňu: Jeho srdce už roky patrí tejto žene!

Björn Ulvaeus Zobraziť galériu (9)
Björn Ulvaeus (Zdroj: SITA)

ŠTOKHOLM - Má slabosť na blondíny! Björn Ulvaeus je verejnosti známy najmä ako jeden z členov úspešnej formácie ABBA. Tá mu zasiahla nielen do kariéry, ale aj do súkromia. S kolegyňou Agnethou Fältskog prežili lásku ako z filmu. Nemala však šťastný koniec... Dnešný oslávenec ju vymenil za inú.

Björn Ulvaeus sa narodil 25. apríla 1945 v Göteborgu. Po skončení základnej vojenskej služby študoval na univerzite obchodné právo. Oveľa viac ho však lákala hudba a sladanie piesní. Talentovaný umelec pôsobil vo viacerých skupinách a formáciách. 

Formácia ABBA sa tešila obrovskej popularite.
Zobraziť galériu (9)
Formácia ABBA sa tešila obrovskej popularite.  (Zdroj: SITA)

Najviac ho však preslávilo zoskúpenie ABBA, ktoré tvoril spolu s Benny Anderssonom, Anni-Frid Lyngstad a Agnethou Fältskog. Práve ju si v roku 1971 zobral za ženu. Láska tejto dvojice bola ako z romantického filmu. A spečatilo ju aj narodenie dcéry, ktorej dali meno Linda. 

Popri veľkých pracovných úspechoch sa však v ich súkromí začalo zmrákať. Manželia sa stále viac a viac hádali. Príčnou bola blondínkina žiarlivosť i rozdielne predstavy o budúcnosti. Agnetha sa chcela venovať najmä rodine, Björn chcel z popularity vyťažiť maximum. V roku 1977 sa im narodil syn Peter a problémy sa ešte viac prehĺbili. Rok na to sa dohodli na odlúčení a v roku 1979 podali žiadosť o rozvod. 

Dvojica síce fanúšikov uisťovala, že v rámci ABBY sa nič nemení. Avšak v roku 1982, dva roky po rozvode, formácia skončila. 

V roku 1981 sa Björn druhýkrat oženil. Jeho ženou sa stala publicistka Lena Kallersjö, s ktorou má dve dcéry a ich šťastné manželstvo stále pretrváva. 

Björn Ulvaeus a Lena Kallersjö žijú v šťastnom manželstve už roky.
Zobraziť galériu (9)
Björn Ulvaeus a Lena Kallersjö žijú v šťastnom manželstve už roky.  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Björn Ulvaeus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu