Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hospodárovej najväčšia láska: Smutná spomienka... Jeho náhla smrť bola šok!

Juraj Černý Zobraziť galériu (8)
Juraj Černý (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Moderátorka Jana Hospodárová ani po rokoch od rozchodu netajila, že jej najväčšou láskou bol hudobník Juraj Černý. Bubeník Tublatanky bohužiaľ zomrel 26. februára 2016, keď mu prasklo črevo a lekári ho už nedokázali zachrániť.

Juraj Černý sa narodil 10. júla 1961. Preslávil sa v kapele Tublatanka, ktorú založil s Maťom Ďurindom v roku 1982. Neskôr hral aj v kapele Slobodná Európa. 

erný vyštudoval dokumentárnu tvorbu a po odchode z Tublatanky sa venoval práve tejto oblasti. Robil napríklad scenáre k jojkárskej Súdnej sieni a venoval sa aj réžii v dabingovom štúdiu.

Hospodárovej najväčšia láska: Smutná
Zobraziť galériu (8)

Jeho náhle úmrtie 26. februára 2016 zasiahlo jeho rodinu, kolegov hudobníkov, hercov, ktorých viedol v dabingu, a samozrejme aj fanúšikov. A tiež bývalú partnerku, moderátorku Janu Hospodárovú. „Ďurko bol moja najväčšia láska. Bol ako moja rodina. Komunikovali sme spolu prakticky stále. Som šokovaná. Zostáva mi len veriť, že sa raz niekde stretneme...“ uviedla pre Topky.sk po Jurajovej smrti. 

Jana Hospodárová a Juraj
Zobraziť galériu (8)

Ako nám v tom čase prezradil Jurajov starší brat, herec Vlado Černý, bubeník mal dlhodobo problémy s črevami a dodržiaval špeciálnu životosprávu. Keď začal pociťovať bolesti, naplánoval si na piatok návštevu lekára. Vôbec netušil, že je to s ním naozaj vážne, že niekoľko dní môže znamenať rozdiel medzi životom a smrťou. No už v stredu prišlo k osudnej komplikácii a Černý skončil v nemocnici. V piatok nakoniec vydýchol naposledy v Maďarsku, kde býval.

Viac o téme: Juraj Černý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu