Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dcéra jej ubodala milenca: Osem rozvodov a jedna veľká tragédia hollywoodskej bohyne

Lana Turner Zobraziť galériu (4)
Lana Turner (Zdroj: MGM)

HOLLYWOOD - Príťažlivá, slávna... ale v láske sa jej nedarilo. Lana Turner, ktorá si zahrala aj s nedávno zosnulým Kirkom Douglasom (†103), sa vydala osemkrát za sedem mužov. Medzitým prežila aj vzťahy, ktoré neskončili svadbou. Bohužiaľ sa zamilovala aj do gangstra - toho nakoniec nožom zabila jej vlastná dcéra ako 14-ročná.

Lana Turner sa narodila 8. februára 1921. Ako 15-ročnú ju objavili v obchode a ako 16-ročná už mala zmluvu s jedným z režisérov štúdia Warner Bros. Zaujala hneď svojou prvou úlohou vo filme They Won't Forget, kde stvárnila obeť vraždy. Neskôr často stvárňovala práve takzvané neviniatka. 

Galéria: Hollywoodsky sexsymbol Lana Turner

Za svoju takmer 50-ročnú kariéru sa preslávila ako pin-up modelka aj herečka. V polovici 40. rokov bola jednou z najlepšie platených žien v USA a patrila k najväčším hviezdam štúdia Metro-Goldwyn-Mayer. 

Dcéra jej ubodala milenca:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: MGM)

Lana Turner si zahrala napríklad vo filmoch Johnny Eager, Dr. Jekyll a pan Hyde, Poštár vždy zvoní dvakrát, Traja mušketieri, Spievanie v daždi. Postupne sa z nevinného dievčatka na plátne stávala femme fatale a zrodil sa hollywoodsky sexsymbol. 

Herečka však pútala pozornosť aj svojím súkromím. Vždy, keď ju očaril nejaký muž, považovala to za lásku na celý život. Proste takmer za každého sa musela hneď vydať. Nakoniec povedala áno až siedmim mužom, pričom jedného z nich si vzala hneď dvakrát. 

Dcéra jej ubodala milenca:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: MGM)

Jedným z jej manželov bol aj Lex Barker, ktorý sa preslávil ako Old Shatterhand. Ten sa však údajne k Lane i jej dcére správal dosť násilnícky. Pubertálna Cheryl ho dokonca obvinila zo sexuálneho obťažovania. Zväzok teda skončil rozvodom. 

Lana si potom padla do náručia s gangstrom Johnnym Stompanatom. Tento milenecký vzťah ukončil prudký domáci konflikt a mužova následná smrť. Johnny sa údajne vyhrážal Lane, že zabije ju aj jej dcéru, ak ho opustí. Keď Cheryl počula matkin krik, vzala nôž a... viac si vraj nepamätá. Agresor však skončil mŕtvy s viacerými bodnými ranami. 14-ročné dievča nebolo z ničoho obvinené, jeho čin bol vyhodnotený ako nutná obrana. 

Cheryl Crane má dnes 76 rokov, v minulosti pracovala ako modelka, spisovateľka a realitná agentka. 

Lana Turner zomrela 29. júna 1995. Počas svojho života veľa fajčila a pila alkohol, v roku 1992 jej bola diagnostikovaná rakovina hrdla, ktorá postupne metastázovala do čeľuste a pľúc. Herečke sa boj podarilo vyhrať, no v júli 1994 sa rakovina vrátila. 

Dcéra jej ubodala milenca:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: abc)

Viac o téme: Lana Turner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu