Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nešťastná smrť Dušana Hergotta zo Senzusu: Lekárov sa bál, vykrvácal!

Dušan Hergott Zobraziť galériu (6)
Dušan Hergott (Zdroj: TV MARKÍZA)

VINOSADY - Spevák a zabávač Dušan Hergott chýba svojej rodine, kamarátom a fanúšikom už 14 rokov. Jeho smrť bola pre všetkých šokom. Umrel totiž náhle pri poobednom spánku. K lekárom sa bál chodiť, nakoniec vykrvácal z pažerákových žíl.

Dušan Hergott sa narodil 29. októbra 1959. Pôvodne sa učil za čašníka, potom sa prihlásil na elektrotechnickú učňovku. Chodil do hudobnej školy na klavír a práve hudba, spev a šoumenstvo ho neskôr začali živiť. 

Začínal v kapele so svojimi bratmi, s ktorými hrával na svadbách a dedinských zábavách. Neskôr sa uplatnil dokonca aj v zahraničí – v Nórsku, Španielsku aj vo Švajčiarsku. V Nórsku si našiel manželku, s ktorou má dcéru Kristínu. 

Nešťastná smrť Dušana Hergotta
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: RTVS)

Neskôr ich vzťah stroskotal a našiel si partnerku na Slovensku. Soňu si za ženu nevzal, ale mali spolu dcéru Sáru. V čase jeho smrti mala 5 či 6 rokov a nemohla uveriť tomu, že jej ocko navždy odišiel. 

Šok zažila celá rodina, aj kamaráti – muzikanti. Veď len pár dní predtým spolu hrali a v ten osudný deň 16. januára 2006 mu práve kolega zo skupiny volal kvôli termínom ďalších vystúpení. Dušan totiž odmietal lekárov a nikto netušil, že je tak vážne chorý. Kedysi mal problémy s pečeňou a potom sa už k doktorom bál chodiť, prezradil kedysi pre Život jeho brat Vladimír. 

Keď ho partnerka našla mŕtveho, príčina smrti nebola zjavná. Manažér skupiny Senzus sa vtedy vyjadril, že všetko bude jasné až po pitve. Tá ukázala, že Hergott vykrvácal z pažerákových žíl. Pochovaný je vo Svätom Jure, kde sa aj narodil. 

Nešťastná smrť Dušana Hergotta
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Kariéra Dušana Hergotta je spojená so skupinou Senzus, v ktorej strávil takmer 30 rokov. Senzusáci v zostave Dušan Hergott, Pavol Peschl a Igor Fekete spolu nahrali viac ako 30 albumov. Samostatne vydal Hergott štyri vlastné CD nosiče.

Viac o téme: Dušan Hergott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu