Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Slovensko ho milovalo... Samovražda pár dní po narodeninách!

Miroslav Hlinka Zobraziť galériu (6)
Miroslav Hlinka (Zdroj: profimedia.sk)

BRATISLAVA - Jeho smrť otriasla každým! Slováci hokej milujú. A rovnako tak aj hokejistov, ktorí nám úspechmi robia alebo robili radosť. Priaznivcov a fanúšikov mal aj charizmatický Miroslav Hlinka (†42). Nebyť toho, že si v roku 2014 siahol na život, mal by dnes 47 rokov.

Miroslav Hlinka sa narodil 31. augusta 1972 v Trenčíne. Po svojom otcovi mal nielen meno, ale stal sa podobne ako on hokejistom. Svoju kariéru odštartoval v klube Dukla Trenčín. V priebehu rokov pôsobil vo viacerých kluboch. A to nielen slovenských, ale hrával i v susedných Čechách, či Fínsku, Švédsku a Rusku.  

Miroslav Hlinka
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Milan Kapusta/TASR)

Miroslav Hlinka si srdcia mnohých Slovákov získal vďaka reprezentácii na majstrovstvách. Vo svojej zbierke mal striebornú (2000), zlatú (2002) a bronzovú (2003) medailu.   

Miroslav Hlinka
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Pavel Neubauer/TASR)

Talentovaného športovca vnímala verejnosť ako večne usmiatého a pohodového muža. Bol ženatý  a s manželkou Miroslavou mal syna Michala a dcéru Vanesu. V máji 2014 však súd manželov Hlinkovcov rozviedol.

Pár týždňov pred tým sa hokejista dal dokopy s letuškou Zuzanou. Tá bola odcestovaná, keď sa jej milovaný partner rozhodol, že si siahne na život. 

14. septembra 2014, zhruba 2 týždne po narodeninách, sa Miroslav Hlinka obesil na kľučke balkónových dverí v byte v Banskej Bystrici. Tam pôsobil v hokejovom klube ako asistent trénera. 

Miroslav Hlinka
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Branislav Račko/TASR )

Viac o téme: Miroslav Hlinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu