Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Drsné dôsledky pre slovenského herca: Rozvod po 20 rokoch a potom... Nafúkal 1,73 promile!

Roman Luknár Zobraziť galériu (8)
Roman Luknár (Zdroj: continental)

BRATISLAVA - Kedysi priznal problémy s alkoholom a potom sa ho údajne roky nedotkol. Lenže prišiel krach dlhoročného manželstva a herec Roman Luknár (57) sa zas začal pozerať na dno pohárika. Policajti ho prichytili za volantom poriadne pod parou.

Roman Luknár sa narodil 1. júna 1965. Jeho rodičia nemali s herectvom nič spoločné, mama bola aranžérka, otec personalista. Samotný Roman najprv sníval o kariére pilota či námorníka, ako 10-ročný sa však dostal k filmu... 

Postupne sa stal vyhľadávaným a obsadzovaným hercom. Stále ho to však ťahalo za hranice Slovenska. „Mal som 25 a chcel som žiť. Na Slovensku som už poznal každého vo filmovej brandži, vyskúšal som všetko a nemal som pracovne kam ísť,” vyjadril sa kedysi pre Novinky.cz. 

Roman Luknár na konci 80. rokov
Zobraziť galériu (8)
Roman Luknár na konci 80. rokov  (Zdroj: RTVS)

V roku 1991 sa odsťahoval do Španielska. Štyri roky si totiž písal s herečkou Lolou, ktorú spoznal na festivale v Lyone. „Vystúpila z autobusu a ja som povedal kamarátovi, že to bude moja žena,” spomínal po rokoch Roman. 

V Španielsku najprv pracoval v reštaurácii, kde čistil zeleninu a robil pomocné práce. Keď sa naučil reč, začal točiť filmy. Strávil tam 20 rokov, počas ktorých sa uplatnil ako herec pred kamerami aj v divadle. Dosky, ktoré znamenajú svet, mu však spôsobili problémy s očami, a tak sa v roku 2009 definitívne vrátil domov na Slovensko, kam si predtým len občas odskočil. 

Roman Luknár v roku 2009 vo filme Tango s komármi
Zobraziť galériu (8)
Roman Luknár v roku 2009 vo filme Tango s komármi  (Zdroj: Luther&Partner)

Návrat na Slovensko však znamenal rozpad rodiny. Lola sa u nás nevedela uplatniť, a tak v roku 2011 odišla naspäť do Španielska. Synovia Jan a Luis zostali s otcom, no neskôr Luis odišiel za mamou. 

V roku 2012 sa prevalilo, že dlhoročné manželstvo je už rozvedené. Herec sa však o svoje súkromie verejne príliš nedelí, a tak nie je jasné, kedy s Lolou dali za svojím manželstvom definitívnu bodku. Ako dvojica však prežili spolu viac ako 20 rokov. 

Hovorilo sa, že za krachom ich vzťahu bola aj iná žena. To však herec odmietal. Keď však v roku 2013 poskytoval rozhovor pre Novinky.cz, redaktorka v úvode článku poznamenala, že v Prahe mu robila spoločnosť blonďavá priateľka, ktorá na priebeh interview starostlivo dohliadala. 

Roman Luknár s Lolou a ich dvomi synmi
Zobraziť galériu (8)
Roman Luknár s Lolou a ich dvomi synmi

Začiatkom roka 2014 na seba zas herec strhol pozornosť. Policajná hliadka ho totiž v hlavnom meste zastavila pri šoférovaní pod vplyvom alkoholu. Nafúkal 1,73 promile. Kedysi pritom priznal, že s pitím mal problémy, ale vysporiadal sa s nimi a v roku 1998 úplne prestal piť. Roky sa alkoholu vraj ani nedotkol. 

Drsné dôsledky pre slovenského
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Výber filmov, v ktorých si zahral Roman Luknár: Kára plná bolesti, Chodník cez Dunaj, Záhrada, Medvídek, Nestyda, Tango s komármi, Nedodržaný sľub, Pokoj v duši, Lidice, Smrtonosná pasca: Opäť v akcii, Kandidát, Fair Play, Toman, Dôverný nepriateľ. 

Luknár sa objavil aj v mnohých seriáloch, napríklad Panelák, Nikdy nehovor Nikdy, Búrlivé víno, Atletiko Cvernofka, Kuchyňa. 

Viac o téme: Roman Luknár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu