Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zora Czoborová pred 25 rokmi: Fúha... Krátko predtým mala ešte nadváhu!

Zora Czoborová Zobraziť galériu (6)
Zora Czoborová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Zora Czoborová patrí k našim najúspešnejším fitneskám. Prvý úspech prišiel v roku 1994, keď vyhrala súťaž Fitneska Slovenska. Pozrite, ako vyzerala pred 25 rokmi, len krátko po tom, ako zatočila s nadbytočnými kilami.

Zora Czoborová sa narodila 25. januára 1967. Od malička sa venovala športu – hrávala hádzanú, vyhrávala bežecké súťaže a robila aj atletiku. Paradoxne, po prijatí na Fakultu telesnej výchovy a športu pribrala.

Život v pokluse medzi športovými halami a prednáškovými sálami, zlé stravovanie a vypustenie atletiky spôsobilo, že Zora nabrala 14 kilogramov nadváhy. „Strašne mi vadilo, že som mala 74 kíl,” prezradila nám Czoborová v jednom z rozhovorov. 

A tak začala cvičiť. Uvedomila si, že jej strašne chýbal pohyb, ktorý kedysi mala, a to nielen fyzicky, ale aj psychicky. Nakoniec sa vypracovala tak, že o rok a pol vyhrala súťaž Fitneska Slovenska 1994. 

Zora Czoborová v roku 1994, keď vyhrala fitnes súťaž.
Zobraziť galériu (6)
Zora Czoborová v roku 1994, keď vyhrala fitnes súťaž.  (Zdroj: archív ZC)

Zora tento titul získala niekoľkokrát, stala sa aj majsterkou Európy a sveta vo fitnes. Istý čas sa zároveň venovala aj aerobicu. Na základe úspechov dostala pozvanie k Arnoldovi Schwarzeneggrovi na Arnold’s Classic, ktoré sa konali na jar 1995 a skončila tam tretia. 

Czoborová má množstvo certifikátov a diplomov, vydala niekoľko DVD, napríklad s cvičením pre tehotné alebo cviky na zdravý chrbát. Spolupracovala aj s mnohými športovcami alebo umelcami, ktorí trpeli bolesťami po úrazoch či operáciách. 

V roku 2014 sa vydala za Petra Illiáša, s ktorým mala vzťah už pred rokmi – po dlhom čase sa k sebe vrátili a spečatili svoju lásku svadbou. 

Zora Czoborová pred 25
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram Z.C.)

Viac o téme: Zora Czoborová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu