Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Takto začínal Brad Pitt: Aha, ako vyzeral v nekonečnom seriáli Dallas!

Brad Pitt Zobraziť galériu (7)
Brad Pitt (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Brad Pitt (55) je dnes nesporne hereckou hviezdou. Mnohí si pamätajú jeho staršie filmy ako Interview s upírom, Legenda o vášni či Sedem. Na televíznych obrazovkách sa však objavil už o pár rôčkov skôr. Vedeli ste, že hral v seriáli Dallas, ktorý bol v 80. rokoch mimoriadne populárny aj na Slovensku?

Brad Pitt sa narodil 18. decembra 1963. Najprv začal študovať žurnalistiku, grafický a reklamný dizajn a reklamu. Školu však opustil a vybral sa skúšať šťastie do Los Angeles. 

V meste anjelov začal navštevovať herecké kurzy a popri tom si privyrábal ako maskot alebo predával zmrzlinu. Najprv účinkoval v reklame a postupne prenikal aj do televíznej tvorby. V roku 1987 stvárnil menšie úlohy vo filmoch, kde ho neuviedli ani v záverečných titulkoch. 

V rokoch 1987 a 1988 si však zahral aj v seriáli Dallas, ktorý je u nás dobre známy. V takmer nekonečnom príbehu o rodine Ewingovcov sa objavil ako 25-ročný mladík. 

Takto začínal Brad Pitt:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Lorimar Television)

Takto začínal Brad Pitt:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Lorimar Television)

Neskôr získal úlohy vo filmoch spomínaných vyššie a potom prišla snímka Dvanásť opíc a za tento výkon bol nominovaný na Oscara a vyhral vďaka nemu Zlatý glóbus. Jeho ďalšími známymi filmami sú Sedem rokov v Tibete, Zoznámte sa, Joe Black, Klub bitkárov, Dannyho parťáci, Pán a pani Smithovci, Nehanební bastardi, Svetová vojna Z, Spojenci... 

V súkromnom živote mal po svojom boku viacero kolegýň ako Juliette Lewis či Gwyneth Paltrow. Oženil sa až s Jennifer Aniston, s ktorou si zahral aj v legendárnom seriáli Priatelia. Po piatich rokoch však prišiel rozvod pre Angelinu Jolie. 

Ako uvádza agentúra SITA, zasnúbili sa v roku 2012 po siedmich rokoch vzťahu. V roku 2014 sa zosobášili, a to najprv na súde v Kalifornii a neskôr na francúzskom zámku Miraval. Tri z detí - Maddoxa pochádzajúceho z Kambodže, Paxa z Vietnamu a Zaharu z Etiópie - si pár adoptoval. V máji 2006 sa im narodila dcéra Shiloh a o dva roky neskôr Jolie priviedla na svet dvojčatá Knoxa a Vivienne. Dvojica sa rozišla v septembri 2016, pričom herečka vo svojej žiadosti o rozvod ako dôvod rozchodu uviedla neprekonateľné rozdiely. 

Angelina Jolie a Brad
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Brad Pitt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu