Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pred rokmi odišla z Markízy... Takto vyzerá teraz!

Eva Černá Zobraziť galériu (10)
Eva Černá (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Túžila byť herečkou, no objavila sa len v dvoch filmoch. Nakoniec sa stala reportérkou a patrila k zakladajúcim členom markizáckeho spravodajstva. V roku 2001 však s Pavlom Ruskom odišla do politiky. Dnes robí Eva Černá bankovú ombudsmanku.

Eva Černá sa narodila 11. októbra 1963. Túžila byť herečkou a v roku 1982 vyhrala konkurz na dievčenskú rolu vo filme Brehy nehy. Tým však jej filmová kariéra skončila, ak nepočítame, že sa v roku 1997 mihla v americkom akčnom filme Peacemaker. 

Blondínka nakoniec vyštudovala ekonómiu. S televíziou prvý raz koketovala už v roku 1983, keď v STV robila asistentku produkcie. Potom sa viac než desať rokov venovala inej práci a v roku 1996 zakotvila v spravodajstve novovzniknutej televízie Markíza. Neskôr tri roky pôsobila v relácii Lampáreň. O svojej ére v Markíze napísala knihu Reportérkina spoveď. 

Patrik Herman a Eva Černá
Zobraziť galériu (10)
Patrik Herman a Eva Černá  (Zdroj: TV MARKÍZA)

V roku 2001 sa ale Černá rozhodla pre politiku. Vrhla sa do nej v rámci strany, ktorú založil bývalý riaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko. Jej oblasťou zostali sociálne problémy ľudí. Dnes je bankovou ombudsmankou, ktorá pomáha ľuďom riešiť finančné problémy súvisiace s bankami. 

Doteraz sa objavuje na spoločenských akciách, naposledy na módnych dňoch v hlavnom meste. 

Pred rokmi odišla z
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

16 rokov bola vydatá za výtvarníka Rasťa Baláža. Minulý rok ale podali žiadosť o rozvod a od januára je z Evy opäť slobodná žena. Má dve dcéry - staršia, 32-ročná Dominika je už vydatá, adoptovaná Linda má 17 rokov. 

Eva Černá s dnes už exmanželom Rasťom a malou Lindou v roku 2004
Zobraziť galériu (10)
Eva Černá s dnes už exmanželom Rasťom a malou Lindou v roku 2004  (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Eva Černá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu