Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Prvá žena Milana Lasicu (†81) by mala dnes 80: ŠOKUJÚCE ODHALENIE po smrti!

Zora Kolínska Zobraziť galériu (10)
Zora Kolínska (Zdroj: youtube.com)

BRATISLAVA - Hviezda relácie Repete, usmievavá a vždy upravená zabávačka, herečka s božskými nohami, či podnikateľka. Tým všetkým bola Zora Kolínska, ktorá by dnes mala 80. narodeniny. Bývalá manželka Milana Lasicu (†81) naposledy vydýchla 17. júna 2002. Verejnosť dlho žila v tom, že príčinou smrti bol jej prehratý boj s rakovinou. Blízka kamarátka umelkyne však po mnohých rokoch prišla s odhalením, že v pitevnej správe bolo uvedené niečo iné.

Zora Kolínska sa narodila 27. júla 1941 v dedinke Kráľova Lehota, ktorá leží v okrese Liptovský Mikuláš. Svoje detstvo prežila v Poprade. Mala staršieho brata Ctibora a nevlastnú sestru Líviu. Vyštudovala VŠMU v Bratislave a v deň svojich promócií sa vydala za Milana Lasicu. Zaujímavosťou je, že o jej priazeň sa vtedy uchádzal aj nemenej slávny český herec Josef Abrhám, ktorý na Slovensku v tom čase študoval.

Manželstvo Kolínskej a Lasicu vydržalo len osem rokov. Jej partnerom bol istý čas aj herec Juraj Kukura. Zhruba 26 rokov trval Zorin vzťah s gynekológom Igorom Petrom, s ktorým mali svadbu krátko predtým, než zomrela.  

Kolínska účinkovala vo viacerých divadelných predstaveniach a bola aktívna aj pred kamerami. Mnohí si ju spájajú tiež s reláciou Repete, ktorú po smrti Ivana Krajíčka aj moderovala. 

Zora Kolínska a Ivan Krajíček v relácii Vtipnejší vyhráva.
Zobraziť galériu (10)
Zora Kolínska a Ivan Krajíček v relácii Vtipnejší vyhráva.  (Zdroj: archív STV)

Zora Kolínska si vo filme Klebetnice zahrala s MIlanom Lasicom, Júliusom Satinským aj so Zuzanou Cigánovou.
Zobraziť galériu (10)
Zora Kolínska si vo filme Klebetnice zahrala s MIlanom Lasicom, Júliusom Satinským aj so Zuzanou Cigánovou.  (Zdroj: archív STV)

V apríli 2002 jej lekári diagnostikovali nádor na mozgu. Nasledovala operácia, po ktorej sa herečka cítila celkom dobre. Oporou jej v tomto náročnom období bola aj kamarátka Milka Lörinczová, ktorú si viacerí spájajú s projektom Súdna sieň. Práve ona prišla po rokoch s prekvapujúcim odhalením. 

V rozhovore pre Nový čas po dlhých 13 rokoch porozprávala o posledných dňoch života svojej kamarátky. Okrem iného prezradila, že keď mala Zora absolvovať druhú operáciu kvôli občasným bolestiam brucha, tak ju všetci odhovárali. „Bola zoslabnutá, nemala žiadnu imunitu a navyše boli horúčavy. Nemala ani veľké bolesti. Zobral to ale do svojich rúk Igor. Pred operáciou ju vzal ešte domov, že sa potrebujú v pokoji porozprávať a že Zora chce vidieť svojich psíkov,” uviedla Lörinczová.

Tá v tom čase odletela do Kene. Keď sa vrátila domov, Kolínska už bola vydatá za svojho partnera a zostával jej len týždeň života. „Myslím si, že išlo o skratové rozhodnutie, alebo v nejakej slabosti,” poznamenala k tomu Lörinczová. Tá tiež naznačila, že Zorin manžel si po jej smrti nechal všetko pre seba. „Igor sa mal veľkorysejšie zachovať k jej rodine. Ona si zrejme myslela, že má čas. Neverila tomu, že zomrie. Ja som ten záver jej života nepochopila,” dodala tvár relácie Súdna sieň. 

Milka Lörinczová v rozhovore uviedla na pravú mieru aj príčinu smrti svojej dlhoročnej priateľky. „Hovorila som s človekom, ktorý videl jej pitevnú správu. Bolo v nej uvedené, že Zora zomrela na sepsu. Teda na totálnu otravu krvi spôsobenú infekciou. V bruchu vraj metastázy nemala. Verím, že bez tej druhej operácie mohla ešte žiť dlhšie,” uzavrela. 

Hrob Zory Kolínskej je v bratislavskom krematóriu.
Zobraziť galériu (10)
Hrob Zory Kolínskej je v bratislavskom krematóriu.

Viac o téme: Zora Kolínska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu