Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Slovenská Sophia Loren: Vášáryová bola zamlada skutočná sexbomba

Emília Vášáryová Zobraziť galériu (21)
Emília Vášáryová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Taliani mali Sophiu Loren, Francúzi Brigitte Bardot a Slováci zas Emíliu Vášáryovú. Známa herečka dnes oslavuje 76 rokov a starne naozaj s gráciou. Pozrite si, aká krásna bola zamlada. Naozaj sa vyrovná aj svetoznámym sexbombám.

Emília Vášáryová je už od roku 1964 členkou Slovenského národného divadla, kde vytvorila neuveriteľné množstvo postáv. V televízii sa v menších úlohách začala objavovať ešte pred skončením štúdia na VŠMU.

Bola krásna v úlohe dedinčaniek, ale s gráciou sebe vlastnou dokázala stvárniť aj šľachtičné. Režiséri na ňu stále nezabúdajú a z novších filmov si zahrala napríklad v Čiare, Masarykovi, ukázala sa aj ako Eva Nová. Nezabudnuteľná je v Nestydovi či Pelíškoch. 

Svojou tvárou mohla kedysi konkurovať aj kráskam svetového filmu. Pokiaľ by sa v mladosti objavila v Hollywoode, celý by jej padol k nohám. A nielen pre jej výzor, ale aj nesporné herecké umenie. 

Slovenská Sophia Loren: Vášáryová
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Slovenská Sophia Loren: Vášáryová
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: RTVS)

Vášáryová bola dvakrát vydatá, prvé manželstvo s lekárom nebolo šťastné. Neskôr prežila dlhé roky po boku kostýmového výtvarníka Milana Čorbu. 

Viac o téme: Emília Vášáryová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu