Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Heribanovej roky prospievajú: Takmer krajšia ako zamlada!

Alena Heribanová Zobraziť galériu (16)
Alena Heribanová (Zdroj: archív AH)

BRATISLAVA - Tvár Aleny Heribanovej je neodmysliteľnou súčasťou verejnoprávnej televízie. Veď moderovať tam začínala už takmer pred 40 rokmi. Možno to znie neuveriteľne, ale bývalá hlásateľka dnes oslavuje 63 rokov. A zo svojho šarmu nič nestratila, práve naopak.

Alena Heribanová začala pracovať v Slovenskej televízii ako hlásateľka hneď po ukončení vysokej školy v roku 1979. Programové hlásateľky na verejnoprávnej obrazovke boli prototypmi dobre vyzerajúcich, vždy upravených a usmiatych dám, ktoré sa divákom prihovárali ľubozvučnou slovenčinou. 

Alena Heribanová v roku 1980
Zobraziť galériu (16)
Alena Heribanová v roku 1980  (Zdroj: RTVS)

V roku 1985 sa moderátorka a scenáristka prvýkrát stala mamou, keď sa jej narodila dcéra Tamara. A hoci v televízii vyzerala stále dokonale, doma bola aj ona „iba” obyčajnou ženou. A napokon sa to nebála ukázať ani verejne. V roku 1992, keď Tamara mala 7 a druhorodená Barbara 2 roky, pózovala 37-ročná Heribanová na titulke Slovenky proste ako mama. 

Alena Heribanová
Zobraziť galériu (16)

Od tých čias ubehlo 26 rokov a aktuálne stará mama dvoch dievčatiek - Emílie a Izabely vyzerá stále skvelo. Hoci jej pribudli vrásky, akoby jej to pridalo na šarme a na výzore skutočnej dámy. 

No hrdá nemusí byť len na svoj zovňajšok, ale aj na prácu. Už 14 rokov má svoju vlastnú reláciu Anjeli strážni, kde prezentuje osobnosti zo Slovenska, ale aj zahraničia. Okrem toho už niekoľko rokov pôsobí v diplomacii ako riaditeľka Slovenského inštitútu vo Viedni a prezidentka združenia kultúrnych inštitútov a zástupcov ambasád v Rakúsku.

Minulý rok tam bola dokonca vyznamenaná cenou za prínos do kultúry. Na Slovensku zas za rovnakú oblasť získala ocenenie Slovenka roka. Keďže Alena ovláda niekoľko jazykov, angažovala sa v mnohých slovensko-zahraničných spoluprácach v rámci kultúry, ale aj športu. Venuje sa aj charitatívnym projektom. 

Alena Heribanová a Jeremy Irons
Zobraziť galériu (16)
Alena Heribanová a Jeremy Irons  (Zdroj: archív AH)

K dnešným narodeninám Alene Heribanovej srdečne blahoželáme. 

Viac o téme: Alena Heribanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu