Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krvavé teroristické útoky v Barcelone: Počet obetí sa zvýšil na 16

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BARCELONA - Počet obetí teroristických útokov v Barcelone a neďalekom pobrežnom meste Cambrils sa zvýšil na 16 po tom, ako dnes podľahla ťažkým zraneniam 51-ročná žena z Nemecka, informovala agentúra DPA.

Úmrtie Nemky konštatovali dnes lekári na oddelení intenzívnej starostlivosti v barcelonskej nemocnici Hospital del Mar v dôsledku zranenia pri útoku zo 17. augusta, spresnilo regionálne ministerstvo zdravotníctva. K zodpovednosti za útoky zo 17.-18. augusta v Barcelone a Cambrils sa prihlásila džihádistická skupina Islamský štát.

Pri útokoch bolo zranených približne 150 ľudí. Zdravotníci uviedli, že hospitalizovaných stále zostáva 24 zranených, z ktorých päť je v kritickom stave. Neskôr sa zistilo, že teroristi mali v pláne ešte rozsiahlejší útok, ich zámer však prekazil výbuch podomácky zostrojených náloží v dome v meste Alcanar. Predpokladá sa, že terčom mohla byť Gaudího bazilika Sagrada Família v Barcelone.

Osem teroristov je mŕtvych, dvaja sú vo vyšetrovacej väzbe, dvoch úrady prepustili na slobodu, budú však sledovaní. V sobotu sa v katalánskej metropole konal veľký mierový pochod venovaný obetiam týchto útokov. Podľa odhadov barcelonskej polície bolo na pokojnej demonštrácii približne 500.000 ľudí.

Viac o téme: Barcelonaútok v Katalánsku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu