Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Gesto, ktoré rozosmialo parlament: Matovič urobil niečo, čo nikto nečakal ani vo sne!

Podanie ruky Igora Matoviča a Andreja Danka Zobraziť galériu (2)
Podanie ruky Igora Matoviča a Andreja Danka (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Situácia, ktorá na moment spojila dvoch veľkých rivalov. Včerajšie schválenie zmeny ústavy, po ktorých je Slovensko o krok bližšie k zrušeniu Mečiarových amnestií, prinieslo aj jednu nevídanú situáciu v hlavnej úlohe s Igorom Matovičom a Andrejom Dankom!

Po tom, čo poslanci po dlhom rokovaní konečne schválili zmenu ústavy, sa šéf obyčajných ľudí vydal priamo k podpredsedom a predsedovi NR SR. Následne si podal ruky so všetkými, a to dokonca aj s Andrejom Danko, s ktorým dobré vzťahy rozhodne nemá. Po búrlivom smiechu a potlesku nasledovalo iné gesto šéfa národniarov - prežehnanie sa.

K situácii sa na tlačovke vyjadril aj samotný šéf SNS Andrej Danko. Nadšený však príliš nebol. „Keby to nebolo len mediálne gesto. Nevyvolávam konflikty, ale mám aj hrdosť. Ak mi už škaredo nebude nadávať, ak to nebol teatrálny počin, tak by ma to tešilo. Možno to bolo úprimné. Nádejám sa, že zmení svoje správanie. Ja viem odpúšťať. Neznesiem nízke pudy,“ vyhlásil predseda parlamentu.

V stredu sa pritom na pôde parlamentu medzi dvomi kohútmi poriadne iskrilo. Potom, čo predseda parlamentu Danko vyprovokoval svojho opozičného soka, líder OĽaNO sa neudržal a na šéfa SNS vyslal spŕšku vulgarizmov. Po útočných slovách Danka, ktorý sa pustil do Matoviča a Igora Viskupiča za vlastníctvo modrých knižiek, sa Matovič vydal smerom k nemu a zastavil sa tesne pred Danko. Padnúť mali tvrdé slová.

Gesto sa udeje v čase 9:08

Podanie ruky Igora Matoviča
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: Igor MatovičAndrej DankoMečiarove amnestie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu